Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-10-21 05:23:00

Koronavírus: novemberben megkezdődhet a tömeges oltás Oroszországban

Oroszországban ismét rekordot döntött az újonnan regisztrált fertőzöttek száma. A COVID-19 elleni vakcinát gyártó cég szerint azonban november végétől megkezdődhet a tömeges oltás. A kormányok Európa-szerte szigorítanak a járványügyi intézkedéseken: Bukarestben már csak a lakásban nem kell maszkot viselni.

Románia

Bukarestben a koronavírus-járvány miatt a lakáson kívül mindenütt kötelező lesz a védőmaszk viselése. Bezárnak az óvodák, iskolák és egyetemek, a tanév pedig online folytatódik. Egy augusztusi kormányrendelet szerint, ha a hatóságok záratják be az iskolát, akkor a 12 év alatti gyerekek egyik szülője extra szabadságot vehet ki, és költségvetési forrásból megtérítik a bére 75 százalékát.

Csehország

Csehországban szerdától a köztereken is kötelező lesz a maszk viselése a koronavírus-járvány miatt. Az országban október eleje óta szükségállapot van érvényben: zárva tartanak az iskolák és az éttermek.

Belgium

Szigorúbb óvintézkedéseket vezettek be Belgiumban is, ahol átlagosan 7800 új napi esetet regisztráltak az elmúlt egy hétben. Itt is bezárnak az éttermek, bárok és kávézók egy hónapra, és éjféltől kijárási tilalom lesz érvényben.

Spanyolország

A spanyol kormány is az éjszakai kijárási tilalom bevezetését fontolgatja, azonban a két hétnél tovább tartó rendkívüli állapot kihirdetéséhez az ellenzéki pártok támogatására is szükség van.

Olaszország

A milánói polgármester bejelentette, hogy csütörtöktől éjszakai kijárási tilalom lép életbe Olaszország tízmilliós Lombardia-régiójában. Az új esetek felét Milánó városának területén regisztrálják.

Az ország kórházainak telítettségét már vasárnap kritikusnak nevezte a közegészségügyi hivatal vezetője.

Oroszország

Oroszországban az igazolt új koronavírusos fertőzöttek száma több mint 16 ezerrel emelkedett az elmúlt 24 órában, ez az eddig kimutatott legmagasabb napi növekedés. Az orosz oktatási minisztérium keddi közlése szerint az új koronavírus terjedése miatt 126 iskolát zártak be.

Szigorítják a járvány miatti korlátozásokat külföldön

 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink