Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-10-20 05:49:00

Koronavírus: ismét Lombardia a legfertőzöttebb olasz régió

Több környező országban is kezdenek betelni a koronavírusos betegek számára fenntartott kórházi helyek. Romániában a járvány miatt egy hónapra betiltottak minden magánrendezvényt, köztük az esküvőket. Szlovéniában az egész országra kiterjesztették a lakhely-elhagyási tilalmat, az ötödik osztálytól kezdve pedig átálltak a digitális oktatásra. De súlyos a helyzet Olaszországban is, Németországban pedig terjed a pánikvásárlás.

Olaszország

Nem kerülte el a világjárvány második hulláma Olaszországot, amelyet különösen erősen sújtott a tavaszi, első hullám. Lombardia ismét a legfertőzöttebb terület. A napi csaknem 12 ezer új esetből háromezret itt regisztrálnak. A milánóiakat ingyenesen tesztelik.

Giuseppe Conte, olasz kormányfő azonban reméli, hogy a márciusihoz hasonló leállást el lehet kerülni, az ugyanis borzasztó károkat okozna a gazdaságnak.

Szlovénia

Szlovéniában a járvány terjedése miatt egy hónapig újra vészhelyzetet rendeltek el. Éjszaka kijárási tilalom van érvényben, és az egész országra vonatkozik a lakhelyelhagyási tilalom is.

Horvátország

Horvátországban is ugrásszerűen nő a fertőzöttek száma, a halottaké pedig 400-hoz közelít.

Románia

Romániában már több mint tízezer koronavírusos fertőzöttet ápolnak kórházban. A súlyos állapotban lévő betegek számára elkülönített helyek háromnegyede betelt, és Ludovic Orban kormányfő szerint a kapacitást nem is lehet jelentősen növelni, mert nincs elég szakorvos.

Ukrajna

Az össze ukrán régióban súlyos a helyzet. Az országban már 300 ezer fölé nőtt a fertőzöttek száma, és több mint tízezer beteget kórházban kezelnek. A koronavírusos fertőzöttek számára fenntartott kórházi ágyak leterheltsége pedig már kétharmados.

Németország

Németországban közben terjed a pánikvásárlás. A berlini kormány szerint nincs szükség a készletek felhalmozására. Mint mondták az élelmiszerellátás sincs veszélyben annak ellenére sem, hogy a járvány második hulláma az elsőnél erősebb, ráadásul ez már az egész országra kiterjed.

Környező országban kezdenek betelni a koronavírusos betegeknek fenntartott kórházi helyek

 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink