Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-10-19 07:15:00

Hamilton elmondta a véleményét Schumacherről

Hálásan nyilatkozott Lewis Hamilton, miután megszerezte 91. futamgyőzelmét a Forma-1-ben.

Lewis Hamilton pályafutása 91. nagydíjgyőzelmét szerezte a Forma-1-ben a múlt hétvégén megtartott Eifel Nagydíjon, ezzel beérte az örökranglista eddigi csúcstartóját, Michael Schumachert - írja az Origo.

„Emlékszem, amikor sok évvel ezelőtt mindenki arról beszélt, hogy Michael rendbe tette a Ferrarit, de az a helyzet, hogy ez nem csak egy emberen múlik. Nem ráztam fel a Mercedest, ahogy Michael sem a Ferrarit. Akármennyire is imádom Michaelt, aki egy legenda, nem csak rajta múlt”

– mondta a hatszoros világbajnok a verseny után.

Hamilton a futam utáni sajtótájékoztatón is azt mondta, sikere nyomán a munkatársaira gondol, akik segítették őt, külön kiemelte Stephen Lordot, a Mercedes csapatkoordinátorát, aki Hamilton F1-es pályafutása során végig a brit versenyző oldalán dolgozott.

Hamilton F1-es pályafutásának kulcsa volt, hogy 2012 végén elhagyta nevelőistállóját, a McLaren-Mercedest, és a gyári Mercedes-csapathoz igazolt, 21 győzelemmel a háta mögött. Elismerte, ez élete egyik legnehezebb döntése volt, és mert lojális volt, de úgy érezte, hogy a jövőjére is gondolnia kell, ezért inkább a feljövőben lévő Mercedesnek szavazott bizalmat.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink