Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-10-14 06:00:00

Mindössze tíz ország fertőzöttjei adják az új esetek 70 százalékát

Több rekord is megdőlt a napi koronavírus-fertőzésekben és az intenzív osztályon kezelt betegek számában Európában és az Amerikai kontinenseken. A WHO vezetője elmondta, hogy az új esetek 70 százalékát tíz országból jelentették. Európában több mint 7 millió fertőzöttet regisztráltak.

Szlovákia

Bezárták a középiskolákat és áttérnek a távoktatásra Szlovákiában. A válságstáb további döntése szerint csütörtöktől a városokban és a falvakban kötelező lesz a kültéri maszkviselés, tilos lesz minden tömegrendezvény, hat főnél több ember pedig nem gyűlhet össze. Ezen felül korlátozzák az üzletek és a bevásárlóközpontok látogatóinak számát és megint bevezetik a nyugdíjasok vásárlási óráit.

Lengyelország

Karanténba vonult a lengyel miniszterelnök, miután kapcsolatba került egy koronavírus-fertőzöttel. Lengyelországban több mint 5 ezer új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában.

Nagy-Britannia

Sem a teljes lezárás, sem a vírus szabadjára engedése nem járható út a brit miniszterelnök szerint. Boris Johnson bejelentette, hogy szerdától háromfokozatú készültségi rendszer lép életbe Angliában.

Az angliai Nemzeti Egészségügyi Szolgálat orvosi vezetője szerint ha a fertőzések száma a mostani ütemben növekszik majd, akkor négy hét múlva annyi beteget kell majd ellátnia a kórházaknak, mint az első hullám tetőzésekor. Stephen Powis beszámolója szerint ugyanis az elmúlt négy hét során az ország észak-nyugati és észak-keleti térségeiben levő kórházakban meghétszereződött a koronavírusos betegek száma az intenzív osztályokon.

Franciaország

Franciaországban a napi esetszám hétről hétre emelkedik, amióta tömegessé és ingyenes vált a tesztelés és meghaladja a heti egymilliót.

Spanyolország

Katalóniában orvosok és egészségügyi dolgozók tüntettek a rossz munkakörülmények miatt, mert mint mondták, jelenleg nem tudják megfelelően ellátni a betegeket.

Oroszország

Az eddig mért legmagasabb új esetszámot és elhalálozást jelentették az orosz hatóságok. Az ország lezárását azonban nem tervezik, ugyanis a Kreml szóvivője szerint már jóval felkészültebb az ország a fertőzés kezelésében, mint a járvány kitörésekor.

Rekordszámú koronavírus-fertőzöttet regisztráltak

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink