Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-10-06 14:18:00

A járvány eddigi legtragikusabb napját élték át Romániában

Romániában minden korábbinál több, 73 koronavírusos beteg halt meg az utóbbi napon, és kedden 600 fölé emelkedett az intenzív terápián ápolt súlyos esetek száma.

Eddig szeptember elseje volt a járvány legtragikusabb napja 60 halálesettel. Az újabb rekord 74 százalékkal magasabb az utóbbi két hét átlagánál és - az egyre több súlyos esettel együtt - egyenes következménye annak, hogy három hete ismét gyorsuló ütemben nő a fertőzések száma. A járvány immár 5121 áldozatot követelt Romániában.

A stratégiai kommunikációs törzs keddi jelentése szerint 2121-gyel nőtt, és így megközelítette a 140 ezret a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma. A 24 600 ismert, jelenleg is aktív fertőzött közül - az előző napinál százzal többet - csaknem 8100-at kezelnek kórházban. Kedden már 608 koronavírusos beteg szorult intenzív terápiára.

Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkár szerint jelentős nyomás nehezedik az egészségügyi rendszerre, egyetlen nap alatt csaknem száz esetben igényelték a koronavírusos páciensek áthelyezését az ország déli részének telített kórházaiból Maros, Bihar vagy éppenséggel a moldvai Botosani megyébe. A G4Media.ro hírportál hétfői összesítése szerint Bukarestben és az ország 41 megyéje közül 13-ban nincs már szabad hely a Covid-kórházak intenzív terápiás részlegein.

Romániában jelenleg 1050 intenzív terápiás ágy áll rendelkezésre a Covid-19-ben szenvedő betegeknek fenntartott kórházakban.

Jelentősen megugrott az új fertőzöttek száma Párizsban

 atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink