Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-10-04 05:10:00

Európában elsőként, újra részleges vesztegzár alá került a spanyol főváros

Meghaladta a kétezret az egy napon belül regisztrált új fertőzések száma Lengyelországban, ahol a járvány második hulláma miatt korlátozásokat vezettek be több régióban. Közben rekord számú koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Csehországban is.

Pénteken először meghaladta a kétezret az új fertőzöttek száma Lengyelországban, ahol a múlt hét folyamán ezer fölött volt az új esetek napi száma. A helyi hatóságok 27 új halálesetről számoltak be.

"Valóban aggasztó az új esetek száma. Szerintem ez az influenza-szezonnal is összefüggésben van, illetve azzal is, hogy a gyerekek visszamentek az iskolákba, és főleg, hogy sokan nem tartják be a korlátozásokat." – mondta egy diák

Több mint 3700 új koronavírusos esetet regisztráltak Csehországban, ahol szintén emelkedik a kórházban kezeltek és az elhunytak száma is. A cseh kormány hétfőtől 30 napos szükségállapotot vezet be, és a romló járvány-helyzet miatt újabb óvintézkedések lépnek életbe. A legveszélyeztetettebb régiókban egyelőre két hétre áttérnek a távoktatásra a középiskolák.

Európában elsőként, újra részleges vesztegzár alá került a spanyol főváros. Csaknem 5 millió lakosnak tiltották meg, hogy elhagyják a várost. A most bevezetett korlátozások azonban nem olyan szigorúak, mint a márciusi teljes vesztegzár volt.

Június óta a legmagasabb számú, több mint 9400 új fertőzött esetet regisztráltak Oroszországban. Moszkvában ezért szigorúbb korlátozások lépnek életbe. A moszkvai polgármester felszólította a 65 év felettieket, hogy maradjanak otthon, a cégeknek pedig alkalmazottaik legalább 30 százalékát távmunkába kell küldeniük.

Meghaladta a százezret a koronavírus szövődményei miatt elhunytak száma Indiában. Az országban a legmagasabb a napi fertőzések száma világszerte, ahol több mint 79 ezer új fertőzöttet regisztráltak.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink