Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-10-03 11:11:00

További szexuális erőszak vádakkal kell szembenéznie Harvey Weinsteinnek

Akár 140 évet is kaphat az ismert filmproducer, aki már így is 23 éves börtönbüntetését tölti.

Mint ismert, idén márciusban huszonhárom év börtönbüntetésre ítélte az illetékes manhattani bíróság Harvey Weinstein hollywoodi filmmogult nemi erőszak és szexuális támadásért.

Az esküdtszék bűnösnek nyilvánította Weinsteint egykori munkatársa, Mimi Haleyi elleni szexuális támadásban és Jessica Mann színésznőjelölt megerőszakolásában 2013-ban, ám felmentette őt a legsúlyosabb vádpont, a szexuális ragadozóként elkövetett erőszak vádja alól. Weinstein ellen egyébként január óta California államban, Los Angelesben is folyik egy büntetőeljárás.

A brit Guardian most arról ír, hogy további szexuális erőszak vádakkal kell szembenéznie a 68 éves filmproducernek. Az újabb vádak szerint három alkalommal orális szexre kényszerítette, három alkalommal pedig megerőszakolta áldozatait. Ezeket a cselekményeket 2004 és 2010 között, Beverly Hillsben követhette el.

Ha az eddigiekkel együtt mind a 11 alkalommal bebizonyosodik, hogy Weinstein elkövette az ellene felhozott vádakat, az összesen 140 év börtönt jelenthet a filmesnek, aki azonban továbbra is tagadja, hogy bűnös lenne a szóban forgó vádpontokban.

atv.hu / 444

Ajánlom

További külföldi híreink