Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-10-02 17:30:00

Melania Trump kiszivárgott hangfelvételei: “Őrületbe kergetem a liberálisokat, ez biztos. Megérdemlik”

“Azt mondják, a cinkosa vagyok. Hogy olyan vagyok mint ő, hogy támogatom, hogy nem szólalok fel eléggé” - panaszkodik Melania Trump, az amerikai elnök felesége egy frissen nyilvánosságra került hangfelvételen, amit Stephanie Winston Wolkoff, egykori asszisztense készített róla 2018 -ban.

A hangfelvételeket Wolkoff a megjelenő “Melania és Én” című könyvének népszerűsítése közben hozta nyilvánosságra a CNN-en

A felvételeken a first lady a szokatlan hangnemben szólal meg: „kidolgozom a belem a karácsony miatt, de ki a sz**t érdekel a karácsony és a dekorációk? De meg kell csinálnom, ugye? Oké, megcsinálom, dolgozom rajta, megtervezem, aztán azzal jönnek, hogy mi van a szétszakított családokkal. Hagyjatok már egy perc k***a nyugtot. Hol voltak, amikor Obama is ezt csinálta?”

A first lady azért akadt ki, mert akkoriban férje mellett őt is sokan kritizálták a bevándorlócsaládok szétválasztása miatt. Ő viszont nyilvánosan is ellene volt a gyakorlatnak, szóvivőjén keresztül közölte, hogy „gyűlöli azt látni, amint gyermekeket szakítanak el a családjaiktól” a határon, és „reméli, hogy a két oldal végre összefog egy sikeres bevándorlási reform érdekében”.

Egy másik felvételen arról beszél Melania Trump, hogy embercsempészek által a határon illegálisan átlépő gyerekek esetében a felállított fogvatartási központok “minőségiek” és “ezeken keresztül lehet gondoskodni róluk”.

A gyerekek azt mondják szerinte: "lesz saját ágyam? Ágyban fogok aludni? Lesz ruhásszekrényem is?" A felvételen a first lady megjegyzi, hogy “szomorú ezt hallani, de a saját országukban nem volt ilyen, a földön aludtak". Sajnálja, hogy a szüleiktől elszakítják őket, de egyetért azzal, hogy tenni kell valamit, ha illegálisan vagy embercsempészekkel lépik át a határt.

A first lady a médiával való érdekes viszonyáról is beszél. A felvételeken elmesélt egy történetet, amikor próbált összehozni a gyereket az anyával, de nem volt esélye, végig kell menniük az eljáráson. Wolkoff megkérdezi, hogy miért nem mondja el a sztorit, hozza nyilvánosságra a médiában, mivel ezzel el tudná nyerni az emberek támogatását és szeretetét.

“Nem fogod elhinni, nem hozták le a sztorit. Nem hozták le, mert a liberális média ellenünk van. Persze, mehetek a Fox-hoz, ott lehozzák. De nem akarok a Fox-hoz menni” - mondja a nyilvánosságra hozott hanganyagban a first lady.

Nagy felháborodást váltott ki, hogy Melania Trump 2018 októberében “I really don’t care. Do U?” (Tényleg nem érdekel. Téged igen?) feliratú kabátban jelent meg a határon történő látogatásakor - pontosabban a kabátban a marylandi katonai bázison látták, mire Texasba ért, már átöltözött. A hivatalos kommunikáció szerint az őt kritizálóknak akart ezzel üzenni. A hangfelvételeken elmondja, hogy ezen felül kifejezett célja volt a “liberálisok” felbosszantása: “őrületbe kergetem a liberálisokat, ez biztos. Megérdemlik.”

A könyvben Wolkoff többek között olyan témákat tár fel, mint a first lady és mostohalánya, Ivanka Trump fagyos kapcsolata, vagy az elnök bevándorláspolitikájával kapcsolatos gondolatai, valamint Michelle Obamához való viszonya.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink