Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-09-30 05:52:00

Koronavírus: világszerte kénytelenek szigorítani a járványügyi intézkedéseken

A koronavírus vírus terjedése miatt Szlovákia megtiltja a tömegrendezvényeket, az utcán is kötelezővé teszi maszkviselést, és szerdán dönthetnek a szükségállapot bevezetéséről. A cseh egészségügyi miniszter is szükségállapot bevezetését javasolja hazájában, miközben más európai országokban is szigorítanak a járványügyi intézkedéseken.

Csehország

Szükségállapot bevezetését fogja javasolni a kormánynak a cseh egészségügyi miniszter. Elmondása szerint ugyanis ez az egyetlen módja annak, hogy megfékezzék az egyre terjedő koronavírus-járványt.

Csehországban szeptember folyamán gyorsan emelkedett a koronavírus-fertőzés miatt kórházi kezelést igénylő súlyos esetek száma. Sokan attól tartanak, hogy néhány héten belül esetleg hiány lehet a speciális, lélegeztetőgéppel ellátott kórházi ágyakból.

Jelenleg 820 személyt kezelnek a kórházakban, ami több mint négyszerese a hónap eleji számoknak.

Spanyolország

Tömeges tesztelést kezdtek meg Madrid részleges vesztegzár alatt levő Puente de Vallecas negyedében.

Spanyolországban közel 32 ezer új koronavírusos esetet regisztráltak péntek óta. „Szerintem a politikusoknak abba kellene hagyniuk a pánikolást, és el kellene kezdeniük dolgozni az egészségügyi rendszer túlterheltségének megoldásán” - vélekedett Flora Espejo, helyi ápolónő, aki azt is elárulta: nagyon súlyos munkaerőhiány van a kórházban.

A részleges vesztegzár főleg a szegényebb munkásosztályok lakta környékeket érintik az országban.

Anglia

Szigorították a járványügyi előírásokat északkelet Angliában, ahol minden százezer főre több mint száz fertőzött jutott. A kormány bejelentése szerint szerdán további városokra is kiterjesztik a szigorítást.

Skócia

Önkéntes karanténra szólították fel a hatóságok a skóciai Glasgow egyetem diákjait, miután az intézményben felütötte a fejét koronavírus járvány.

Világszerte több mint egymillió ember vesztette életét a koronavírus-járvány szövődményei miatt. Az Egészségügyi Világszervezet azonban arra figyelmeztetett, hogy azokban az országokban, ahol nincs megfelelő tesztelés és dokumentáció, valószínűleg alábecsülik a fertőzöttek és a halálos áldozatok számát.

Koronavírus: Több mint 1 millió halálos áldozat

 atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink