Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-09-29 05:57:00

Egy teljes kórházat is el kellett költöztetni a pusztító kaliforniai tűzvész miatt

Több száz lakóházat és egy kórházat is ki kellett üríteni a Kaliforniában tomboló erdőtüzek miatt. A lángok most a híres Napa-völgy borvidéken csaptak fel, és az erős szélben szinte feltartóztathatatlanul terjednek.

Egyre több lakóház áll lángokban Kalifornia híres borvidékén. A tűzoltók nagy erőkkel vannak kint és éjt nappallá téve dolgoznak, de az erős szélben gyorsan terjednek a lángok. Eddig 600 lakóház kiürítését rendelték el, és további csaknem másfél ezer otthon lakóit figyelmeztették, hogy készüljenek fel az evakuálására. El kellett költöztetni egy kórházat is, amelyet veszélyesen megközelítettek a lángok.

A Napa-völgy szőlőültetvényeit sem kímélik a tüzek, amelyek San Franciscótól 120 km-re északra tombolnak. Az erdőtüzek füstje gyorsan beterítette a vidéket. A lángok 810 hektáron pusztítanak. Egyelőre nem tudják, hogy hogyan keletkezett az úgynevezett Üveg Tűz Calistoga közelében, amely gyorsan tovább terjedt Deer Park és St. Helena felé.

A hőség, a heves szél és a szárazság miatt egyébként a szolgáltatók már korábban lekapcsolták a területen az áramot, illetve a gázt, ami 65 ezer háztartást érint.

A Santa Ana-szelek és az alacsony páratartalom következtében ráadásul Kalifornia déli részén is erdőtüzek keletkezhetnek. Egyes helyeken 80 kilométer/órás széllökéseket mértek. A füves hegyoldalakon és a tölgyesekben a lángok szinte feltartóztathatatlanul terjednek.

Lakóházakat, kórházat kellett evakuálni a kaliforniai tűzek miatt

 atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink