Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-09-28 18:40:00

Rakétatámadás érte a bagdadi nemzetközi repülőtér környékét

Két rakéta csapódott be a bagdadi nemzetközi repülőtér közelében, öten meghaltak, ketten megsebesültek - jelentette be hétfőn az iraki hadsereg.

Magukat megnevezni nem kívánó biztonsági források szerint a Katyusa típusú rakéták célpontja a repülőtér volt, ám azok végül egy közeli lakónegyedben csapódtak be. Hozzátették, hogy a támadást vélhetően egy bagdadi lakónegyedből indították, és a halálos áldozatok közt gyerek is van.

Az elmúlt hónapokban többször érte rakétatámadás a repülőteret és környékét, de ez az első eset, hogy a támadás halálos áldozatokat is követelt.

Az idén több rakétatámadás érte a parlamentnek, a minisztériumoknak és a nagykövetségeknek is helyt adó bagdadi Zöld Zóna területét is.

Júliusban rakétatámadást követtek el a Bagdadtól mintegy húsz kilométerre északra található Tadzsi támaszpont ellen is, amelyen amerikai katonák is szolgálnak.

Washington szerint a támadásokat Irán által támogatott síita szervezetek követik el, de Irán ezeket egyetlen alkalommal sem kommentálta.

Vasárnap óta tartanak a súlyos azeri-örmény összecsapások

 atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink