Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-09-20 05:10:00

Koronavírus: korlátozzák a szabad mozgást Madridban

Korlátozzák a jövő héttől a szabad mozgást Madridban a koronavírus-fertőzés terjedésének megfékezése érdekében. Mint a vezetők elmondták: minden eszközzel igyekeznek megakadályozni a teljes lezárást, mert az gazdasági katasztrófát jelentene. Súlyos a helyzet Franciaországban is, ahol minden eddiginél több új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt.

Egy hónapja folyamatosan emelkedik a koronavírusos páciensek száma egy marseille-i katonai kórházban, ahol civileket is fogadnak.

"Sajnos az emberek nem tanultak az első hullámból. A lakosságnak csak kisebb része tartja be az elővigyázatossági szabályokat." – mondta a kórház vezetője.

Franciaországban minden eddiginél több, 13 ezer 300 új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt. A helyzet különösen súlyos Bordeaux-ban és Marseille-ben.

Madrid tartományban részleges lezárásokat rendeltek el hétfőtől azokon a területeken, ahol a legtöbb a fertőzött. Közéjük tartozik Vallecas, ahol inkább a szegényebb rétegek laknak.

"Hogy lehet számon kérni az embereken, hogy nem tartják be a karantént, amikor dolgozniuk kell járni, ha etetni akarják a családjukat? Ezekben a lakásokban gyakran két-három család lakik együtt, ők hogy fogják megtartani a távolságot egymástól?" – méltatlankodott egy tanárnő.

A szabad mozgás korlátozása egyébként több mint 850 ezer embert érint Madridban.

Önfeledt örömmel csapolják meg a söröshordót egy müncheni sörfőzdében, ha már – a második világháború óta most először – a járvány miatt elmarad a híres Oktoberfest. A helyi hatóságok a sörfesztivál helyszínén betiltották az alkoholfogyasztást, nehogy mégis partizni támadjon valakinek kedve.

Az emberek legfeljebb minifesztiválokat szervezhetnek a sörözőkben, de csak a korlátozások betartásával.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink