Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-09-20 11:08:00

Idegsebész Schumacher állapotáról: a legendás pilóta soha nem fog teljesen felépülni

Michael Schumacher 2013-as síbalesetére és az azt követő időszakra fókuszál egy hamarosan debütáló dokumentumfilm, amelyben egy idegsebész is megszólal.

Erich Riederer svájci idegsebész a Schumacher balesetére és az azutáni időszakra koncentráló dokumentumfilmben úgy nyilatkozik, ha gyorsabban ellátták volna a legendát, az állapota is jobb lenne. Az operációra ugyanis két órával a baleset után került sor, ami a zürichi neurológus szerint túl sok volt. „Az idegsebészek mindig azt mondják, hogy az idő a legfontosabb, ezért azonnal kell cselekedni. Véleményem szerint túl sokat vártak azzal, hogy csökkentsék a nyomást a koponyában. Ahogy telik az idő, úgy roncsolódik egyre jobban az agy"– állapította meg a még meg nem jelent „Michael Schumacher: az igazság nyomában" című dokumentumfilm kapcsán, majd hozzátette, elképzelhetőnek tartja, hogy az orvosok nem akartak kockáztatni, mivel Schumacher híres ember.

Erich Riederer svájci idegsebész, noha soha nem volt tagja a hétszeres világbajnok orvosi csapatának, így a kezelésében sem vett részt, a sérülés súlyosságáról rendelkezésre álló információk alapján úgy gondolja, hogy Schumacher soha nem fog teljesen felépülni.

Szerinte a legendás pilóta vegetatív állapotban van. "Lélegzik, a szíve ver, valószínűleg ülni is tud és segítséggel apró lépéseket megtenni, de semmi többet. Szerintem számára ez a legtöbb” – írja a Gphirek.hu.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink