Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-09-15 18:05:00

Orosz-fehérorosz hadgyakorlat kezdődött Fehéroroszországban

Megkezdődött augusztus 14-én a Szláv Testvériség fedőnevű orosz-fehérorosz hadgyakorlat első szakasza Fehéroroszországban - jelentette be kedden a moszkvai védelmi minisztérium.

A tájékoztatás szerint orosz részről légideszant-alakulatok (VDV) vesznek részt a manőveren.

"Szeptember 14-én megkezdődött a Fehérorosz Köztársaságban, a breszti lőtéren az orosz-fehérorosz Szláv Testvériség-2020 taktikai hadgyakorlat első szakasza" - áll a közleményben.

A minisztérium hangsúlyozta, hogy a manőver terrorelhárítási jellegű, és nem irányul más államok ellen. Hozzátette, hogy a szeptember 25-ig tartó első szakaszban az orosz és a fehérorosz ejtőernyős egységek egy taktikai csoporton belüli együttműködést fognak gyakorolni.

A moszkvai tárca közölte azt is, hogy az Oroszország vezette Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) békefenntartó erői október 12. és 16. között tartanak hadgyakorlatot Fehéroroszország területén. Az Interfax orosz hírügynökség szerint a Megbonthatatlan Testvériség-2020 fedőnevű parancsnoki-vezérkari manőveren hat ODKB-tagállam - Oroszország, Fehéroroszország, Örményország, Kazahsztán, Kirgizisztán és Tádzsikisztán - alakulatai lesznek jelen, s a békefenntartó missziók előkészítését és végrehajtását fogják gyakorolni a loszvidai lőtéren.

Deportálni próbáltak 3 ellenzéki vezetőt Fehéroroszországból

 atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink