Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-09-07 18:41:00

Már nem Brazíliában van a második legtöbb koronavírus-fertőzött a világon

A rohamosan terjedő járvány ellenére holnap elindul a tanítás Spanyolországban, ahol már majdnem félmillió fertőzöttet regisztráltak. Ukrajnában továbbra is napi kétezer felett van az új esetek száma. Közben az Egyesült Királyság egészségügyi minisztere felhívta a figyelmet arra, hogy elsősorban a fiatalok körében terjed a koronavírus.

Spanyolország

A spanyol fővárosban kedden a romló járványhelyzet ellenére is beindul a tanítás.

Alejandro Machado a Keresztelő Szent János Általános Iskola igazgatója szerint rendkívül nehéz feladat lesz az oktatás idén. A tanároknak át kell alakítani a megszokott módszereiket, amelyek többé már nem alkalmasak a tanításra, ehhez pedig sok energiára lesz szükségük – magyarázta.

A spanyol tanulóknak kötelező a szájmaszk viselete, legalább ötször kezet kell mosniuk naponta, és a megfelelő távolságot is meg kell tartaniuk. A spanyol tartományok többségében egyébként tesztelik a tanárokat a koronavírusra.

Spanyolországban regisztrálták eddig a legtöbb koronavírusos fertőzöttet Európában. Az esetek száma hamarosan átlépi a félmilliót, a halottaké pedig 30 ezerhez közelít.

India

Indiában van a világ a második legtöbb fertőzött, miután egy nap alatt több mint 90 ezer új esetet regisztráltak, és ezzel négymillió 200 ezerre nőtt a betegek száma.

A járvány gyors terjedése ellenére több indiai városban is újra megnyitották a metróvonalakat, de Új-delhiben csak kevés utast lehet látni a máskor zsúfolásig telt szerelvényeken. Az egyik helyi úgy látja, mindenki szigorúan betartja a távolságtartás és a fertőtlenítés szabályait is, ezért úgy véli, nem lesz baj.

Egyesült Királyság

Az Egyesült Királyságban is romlik a járványhelyzet. Az egészségügyi miniszter szerint elsősorban a fiatalabbak körében terjed a koronavírus. Matt Hancock ezért azt üzente a 17 és 21 év közötti korosztálynak, hogy bár kisebb az esélye annak, hogy belehalnak a koronavírusba, de a következmények rendkívül súlyosak lehetnek – fogalmazott a miniszter.

Ukrajna

Ukrajnában, ahol szintén megnyitottak az iskolák, továbbra is magas a napi új esetszám. Az utóbbi 24 órában regisztrált 2200 új fertőzöttel már meghaladta a 138 ezret a betegek száma. A legfertőzöttebb terület Lviv megye és a főváros, Kijev.

Már Indiában van a második legtöbb koronavírus-fertőzött a világon

 atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink