Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-09-03 21:17:00

Szájmaszk nélkül fotózták le az amerikai házelnököt egy fodrászatban - ez volt a reakciója

Nancy Pelosi amerikai házelnök bocsánatkérést követel a fodrászattól, ahol még a múlt szerdán szájmaszk nélkül fotózták le.

A demokrata párti házelnök fényképe - amelyet az üzlet biztonsági kamerája rögzített - egy héttel az elkészülte után került nyilvánosságra, bejárta az amerikai médiát, és erőteljes bírálatokat váltott ki. Donald Trump republikánus párti elnök is reagált rá a Twitteren.

Pelosi San Franciscóban járt fodrásznál, miközben a városban minden fodrászatnak és kozmetikának kötelezően zárva kell tartania. A város polgármestere a szépészeti szalonoknak szeptember elsejétől engedélyezte a szabadtéri, de szigorúan korlátozott számú kliensek számára végzett munkát. A nyilvánosságra került fénykép azonban augusztus 31-én készült, ráadásul Pelosi az üzletben látható szájmaszk nélkül.

A demokrata párti politikus még szerdán sajtótájékoztatót tartott az ügyről San Franciscóban, de azt mondta, hogy a fodrászat "tőrbe csalta". Mint fogalmazott: "vállalom a felelősséget azért, hogy megbíztam egy szomszédos fodrászszalonban. Kiderült, hogy csapdát állítottak". A házelnök azt állította: azt mondták neki, hogy egyszerre egy vendéget fogadni tudnak.

Hozzátette, hogy "ez minden, amit az ügyről mondani akar", és bocsánatkérést követelt a szalontól.

Donald Trump, akit Pelosi rendszeresen bírálattal illet azért, mert nem visel szájmaszkot, a Twitteren megjegyezte: Pelosit "jól helybenhagyják, mert kinyittatott egy szépségszalont, miközben az összes többi zárva tart, és mert nem viselt szájmaszkot, miközben folyamatosan másokat leckéztet".

A szalon tulajdonosa, Erica Kious a Fox televíziónak nyilatkozva csütörtökön elmondta: az egyik alkalmazottja szólt neki, hogy Pelosi hajmosásra és beszárításra érkezik. "Arculcsapás volt, hogy megjelent az üzletben, hogy azt hiszi, ő egyszerűen csak bejöhet, és megcsináltathatja a frizuráját, miközben ezt senki más nem teheti meg, és én sem dolgozhatom" - hangsúlyozta a tulajdonos.

Koronavírus: elkezdik az orosz vakcina tesztelését és forgalmazását

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink