Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-09-01 05:31:00

Minden eddiginél több koronavírus-fertőzött van intenzív osztályon Romániában

Meghaladta a 7400-at a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma, és minden korábbinál több, 506 beteget súlyos állapotban az intenzív osztályon kezelnek Romániában. Ukrajnában sem lassult a járvány terjedése, ott több mint 2100 új beteget regisztráltak, amivel az azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 121 ezret.

Spanyolország

Spanyolországban több mint 43 ezer új fertőzöttet azonosítottak a múlt héten. A kormány szerint a járvány elleni küzdelem mellett ismét beindulhat a gazdasági növekedés, miután megkapják az Európai Unió támogatását.

„Megállítottuk a járvány legerősebb és legpusztítóbb hullámát, de amellett, hogy folytatjuk a vírus elleni küzdelmet, most itt az ideje, hogy újra beindítsuk a gazdaságunkat, a cégeinket, és munkahelyeket teremtsünk” - fogalmazott a Pedro Sanchez, spanyol miniszterelnök.

Egyesült Királyságok

Rendőrök oszlattak fel egy erdőben rendezett éjszakai bulit az Egyesült Királyságban. A brit kormány a koronavírus megfékezése érdekében az illegális bulizókat akár 1000 fontra is, az események szervezőit - ahol több mint 30-an vesznek részt -, 10 ezer fontra büntethetik.

Ukrajna

Nem lassul a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában: hétfőre is több mint 2100 új beteget regisztráltak, velük együtt az azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 121 ezret. Kárpátalján jelenleg az azonosított fertőzöttek száma több mint 7 és félezer.

Románia

Romániában meghaladta a 7400-at a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma, és minden korábbinál több, 506 súlyos beteg szorult intenzív kórházi kezelésre.

Kína

Készülnek az iskolakezdésre a kínai diákok. Az általános iskolában ugyanis szeptember 1-jén megindul a tanítás, a többi tagozatokon azonban más napokon kezdődik az iskola.

Hongkongban több mint 350 ezer ember iratkozott fel a héten kezdődő tömeges tesztelésre. A helyi hatóságok azt remélik, hogy a így majd a tünetmentes vírushordozókat is jobban ki lehet szűrni. Egy demokrácia-párti egészségügyi dolgozók szövetsége és több aktivista azonban a kínai kormány segítségével végzett tesztelés bojkottjára szólított fel. Úgy vélik, hogy a kormány univerzális tesztelési programja nem hatékony, hanem a koncentrált tesztelésre kellene fordítani a forrásokat.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink