Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-08-29 17:55:00

Hivatalosan is véget vetett Izrael bojkottjának az Egyesült Arab Emírségek uralkodója

Hivatalosan is véget vetett Izrael bojkottjának az Egyesült Arab Emírségek uralkodója egy szombati rendeletében, a két ország viszonyát rendező békemegállapodásnak megfelelően, amely az Egyesült Államok közbenjárásával született.

A WAM helyi hírügynökség tájékoztatása szerint a rendelet Kalifa bin Zájid Ál Nahajan utasítására jelent meg.  

A rendelet lehetővé teszi, hogy izraeliek és izraeli vállalatok üzleti tevékenységet folytassanak az Egyesült Arab Emírségekben, amely hét tagállam szövetsége az Arab-félszigeten. Izraeli termékek vásárlása, valamint kereskedése is engedélyezett lesz ezentúl.

Augusztus 13-án jelentették be Washingtonban, hogy Izrael és az Egyesült Arab Emírségek békemegállapodást kötött az Egyesült Államok közvetítésével. Az emírségek ennek jegyében törekszik arra, hogy bővítse a diplomáciai és kereskedelmi együttműködést Izraellel. A szombaton megjelent rendelet menetrendet határoz meg a további együttműködés formáinak kialakítására, amelyek a gazdasági növekedést és a műszaki innovációt serkentve elvezetnek majd a kétoldalú kapcsolatok kiépítéséhez - jelentette a WAM.

Hétfőn várják az El Al izraeli légitársaság első közvetlen kereskedelmi repülőjáratát az emírségek fővárosába, Abu-Dzabiba, több izraeli és amerikai tisztségviselő mellett a gép fedélzetén utazik majd Jared Kushner is, Donald Trump amerikai elnök tanácsadója és veje.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink