Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-08-25 08:11:00

Kockázatos lehet elkapkodni a koronavírus-védőoltás engedélyezését

Az első számú amerikai járványügyi szakértő, Anthony Fauci szerint nem szabad siettetni a vakcina engedélyezését, annak ugyanis komoly következményei lehetnek – írja a Portfolio.hu a Reuters beszámolójára hivatkozva.

Donald Trump szombaton egy Twitter-üzenetben azt írta, „a háttérhatalom (deep state) vagy akárki az FDA-nél nagyon megnehezíti a gyógyszergyártók számára, hogy megkezdjék az embereken történő klinikai kísérleteket a reménybeli oltóanyagokkal. Nyilvánvaló, hogy el akarják odázni a választ november 3. utánra. Ehelyett a gyorsaságra kellene összpontosítani és életeket menteni! A bejegyzés címzettje Stephen Hahn volt, az FDA főigazgatója.”

A témával kapcsolatban Anthony Fauci, az első számú amerikai járványügyi szakértő a Reutersnek elmdonta: vasárnap az FDA rendkívüli felhatalmazást adott az amerikai Élelmiszer-, és Gyógyszerfelügyelet (FDA) a koronavírusos betegek vérplazmakezelésére, de ehhez hasonló rendkívüli engedélyezést már nem szívesen látna Fauci vakcinák alkalmazására.

Úgy véli ugyanis, hogy jelentős kockázata lenne annak, ha a gyorsaság érdekében egy nem eléggé széles körben tesztelt, hatékonynak bizonyult vakcinával kezdenének el oltani.

Például kifejezetten megnehezítheti, akár teljesen el is lehetetlenítheti más vakcinák tesztelését.

A szakértő az elnök bejegyzését nem kommentálta.

Iskolakezdés: "A maszk nem kötelező, a lázmérés nem indokolt"

 atv.hu/Portfolio

Ajánlom

További külföldi híreink