Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-08-17 05:10:00

Minden eddiginél több koronavírusos megbetegedést regisztráltak egy nap alatt

Minden eddiginél több koronavírusos megbetegedést, szám szerint több mint 294 ezret regisztráltak egy nap alatt világszerte a WHO szerint. Az Egészségügyi Világszervezet vezetője kijelentette: lehet, hogy soha nem is lesz megfelelő vakcina a vírus legyőzéséhez. A járvány a világ 188 országában van jelen, az esetek fele ugyanakkor három országban: az Egyesült Államokban, Brazíliában és Indiában van.

Csaknem hét hónap után ölelhette magához brazil kedvesét egy német férfi a frankfurti repülőtéren. A pár utoljára január végén találkozott. Azzal váltak el, hogy márciusban a férfi Brazíliába látogat, de a világjárvány meghiúsította a terveiket. A német belügyminiszter csak nemrég adta ki az utazási engedélyt a nem házas pároknak.

"Először megvárjuk a teszt eredményét. Ha negatív, akkor utazgatunk egy kicsit, megmutatom neki Németországot" – mondta a férfi.

A frankfurti repülőtéren közben hosszú sorokban várják a tesztet a Spanyolországból érkezők. Németországban ugyanis folyamatosan növekszik a napi új megbetegedések száma. Sok német a külföldi nyaralás alatt fertőződik meg, ezért az egészségügyi miniszter koronavírus-tesztre kötelezte azokat, akik kockázatos térségekből térnek haza.


A római Fiumicino repülőtéren is tesztelik vasárnaptól a Spanyolországból, Görögországból, Horvátországból és Máltáról hazatérő utasokat. Az embereknek utána karanténba kell vonulni, amíg nincs meg az eredmény. Olaszországban egyébként az utóbbi napokban jelentősen megugrott a fertőzések száma. 

Az Egyesült Államokban már öt és fél millióhoz közelít a betegek, 170 ezerhez pedig a járvány halálos áldozatainak a száma. A szakemberek szerint a fertőzöttek között egyre több a gyerek. Az iskolák és egyetemek azonban megnyitják kapuikat az új tanévben.

Az amerikai elnök szerint azonban nincs igaza a Járványügyi és Betegségmegelőzési központ igazgatójának, aki nemrég kijelentette: az Egyesült Államok történetének egyik legsúlyosabb közegészségügyi válsága következhet be idén ősszel.

"Én ezzel nem értek egyet. Az új megbetegedések száma jelentősen csökken." – mondta az elnök.

A világon eddig összesen 21 és fél millió ember fertőződött meg a koronavírussal, 771 ezren közülük életüket vesztették.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink