Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-08-14 06:42:00

Szlovákiában már a második hullámról beszélnek, és egyre romlik a helyzet

Egyre többen betegednek meg Ausztriában, Németországban, Horvátországban és Romániában. Közben megdöntötte a vesztegzár feloldása utáni rekordot az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Franciaországban. A szlovák hatóságok a koronavírus második hullámáról számoltak be. Az egészségügyi miniszter szerint még ellenőrzés alatt tartják, de romlik a helyzet.

Betiltották a dohányzást az utcákon és az éttermek teraszán, amikor nem lehet tartani a megfelelő távolságot a spanyolországi Galíciában. „Ez a döntés még tovább bonyolítja az életünket a vendéglátóiparban. Már így is rá kell szólnunk az emberekre, hogy vegyenek maszkot, és most azért is szólnunk kell, hogy ne dohányozzanak a teraszon. Ez elég nehéz lesz” - mondta egy helyi felszolgáló. Csaknem 1700 új koronavírus fertőzést regisztráltak a fővároson kívül Spanyolországban.

Franciaország több mint 2500 esetet regisztrált az elmúlt 24 órában. A vesztegzár feloldása óta nem volt ennyi fertőzött az országban egyetlen nap alatt. Ennek ellenére csökkent a kórházban valamint az intenzív osztályokon ápolt koronavírusos betegek száma az országban.

„A komplikációk aránya sokkal kisebb mint a járvány első hulláma idején. Ennek több oka lehet, köztük az, hogy a most regisztrált betegek jóval fiatalabbak, tehát 20 és 40 év közöttiek”

- jelentette ki a francia egészségügyi miniszter.

Németországban rekordszámú megbetegedést regisztráltak, főleg Hamburgban és Észak-Rajna Vesztfáliában. Az elmúlt 24 órában majdnem 1500-an fertőzödtek meg, utoljára májusban regisztráltak ennyi megbetegedést.

Ausztriában 155 új beteget regisztráltak egy nap alatt. Az új esetek többségét Bécsben fedezték fel, de Felső-Ausztriában, Tirolban és Alsó-Ausztriában is jelen van a fertőzés.

Romániában is rekordot döntött a koronavírus: több mint 50-en meghaltak az elmúlt egy napban, és csaknem 1500-an fertőződtek meg.

Új irányelveket adott ki a Fehér Ház az iskolák biztonságos újranyitásához, és bejelentették, hogy 125 millió újrahasznosítható maszkot adnak az iskoláknak.

Ausztráliában három hét után a legkevesebb fertőzöttet regisztrálták, miután Victoria államban hetek óta szigorú vesztegzár van érvényben a koronavírus második hulláma miatt.  Az állam 278 új fertőzésről számolt be, ami jelentős csökkenést mutat az előző napi 410 új esethez képest.

Koronavírus: 330 ezerrel nőtt a fertőzöttek száma világszerte

 


atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink