Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-08-14 10:26:00

Feloldotta a koronavírus-gyanú miatt elrendelt keszongi vesztegzárat Észak-Korea

Észak-Korea feloldotta a július végén koronavírus-fertőzés gyanúja miatt vesztegzár alá vont Keszong zárlatát - derül ki az ország állami hírügynökségének (KCNA) pénteki jelentéséből.

A KCNA mindazonáltal idézi Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szavait is, aki további korlátozásokat helyezett kilátásba annak érdekében, hogy a kommunista állam elkerülje a járványt. Kim Dzsong Un a Koreai Munkapárt politikai bizottságának az értekezletén leszögezte, hogy a megszigorított határzár nem teszi lehetővé, hogy az ország segítséget fogadjon el az árvizek okozta helyzet kezelésében.

A monszunesők okozta áradások Észak-Koreában eddig több mint 16 ezer házat romboltak le, s elöntöttek mintegy 39 ezer hektárnyi rizsföldet is.

Keszongot azt követően zárták le, hogy felmerült a fertőzés gyanúja egy férfinál, aki nemrég tért vissza Dél-Koreából, ahová illegális úton távozott három éve. Észak-Korea azóta sem közölte, hogy a férfiról bebizonyosodott-e a gyanú, és még mindig azt állítja, hogy egyetlen fertőzöttje sincs.

Augusztus elején Kim Dzsong Un különleges élelmiszersegélyt küldetett a dél-koreai határhoz közeli városba, amiből elemzők arra következtettek, hogy a keszongiak feltehetően megsínylették a zárlatot.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink