Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-08-12 05:57:00

Két ígéretes oltóanyag tesztelésének harmadik fázisa kezdődött Amerikában

A világon először jegyeztek be koronavírus elleni oltóanyagot. Az oroszországi fejlesztésű vakcináról Vlagyimir Putyin orosz elnök számolt be. Az Egészségügyi Világszervezet biztatónak nevezte a jelenleg klinikai vizsgálati fázisban levő oltóanyagok fejlesztését.

Regisztrálták az első koronavírus elleni első vakcinát Oroszországban. Várhatóan az év végén már megkezdődik a tömeggyártása, és jövő év elejétől már forgalomba kerülhet a készítmény. A tervek szerint elsőként az egészségügyi dolgozókat és a tanárokat fogják beoltani. Az orosz egészségügyi miniszter közölte: az oltóanyag tesztelésekor megfelelő értékeket kaptak és nem alakult ki komplikáció. „Jól ismerem ezt az oltást, mert az egyik lányomat is beoltották ezzel, mivel ő is részt vett a kísérleti fázisban. Jól érzi magát, és teljesen jók az adatai” - jelentette ki Vlagyimir Putyin az orosz elnök.
 
Az Egészségügyi Világszervezet bejelentette, hogy tárgyalnak az orosz hatóságokkal a most regisztrált oltóanyagról. „Nagyon biztató az a sebesség, amivel több vakcina fejlesztése folyik, és reméljük, hogy ezek biztonságosnak és hatékonynak bizonyulnak” - mondta a WHO szóvivője.

Az Egyesült Államokban már júliusban megkezdődött két ígéretes oltóanyag tesztelésének harmadik fázisa. A tervek szerint a következő két hónapban 60 ezer amerikai önkéntesen tesztelik a két oltóanyagot,

a Trump adminisztráció Rendkívüli Sebesség Művelet elnevezésű programja keretében, amit a koronavírus elleni küzdelemre hoztak létre.
 
Egy kínai és egy indonéz állami cég közös fejlesztésében szintén megkezdődött egy koronavírus elleni vakcina tesztelésének harmadik fázisa, amelyben több mint 1600 beteg vesz részt. Közben Kínában 44 új fertőzésről számoltak be, amelyek többsége a hatóságok szerint külföldről került be az országban. Halálesetről nem érkezett hír.
 
„102 nap után regisztráltuk az első koronavírusos eseteket Új-Zélandon” - jelentette be az ország miniszterelnöke. Hozzátette, hogy azt egyelőre nem tudni, hogy az egy családhoz tartozó négy fertőzött hol kapta el a vírust. Az országban egy speciális nyugdíjas falvat is karanténba zártak, miután több lakosnál légúti betegség tüneteit fedezték fel. Az új esetek miatt a fővárosban hármasra emelték a veszély szintjét a négyes skálán a következő három napra.
 

Bejegyezték az első koronavírus elleni oltóanyagot

 


atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink