Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-08-06 21:17:00

Magyar mentősök is segítenek a bejrúti robbanás után

Négyfős orvoscsoport indul pénteken Bejrútba, hogy segítsenek a robbanás utáni mentésben. A Külügyminisztériummal közösen szervezték a csoportot, melynek tagjai napközben elkezdték összeállítani a szükséges felszerelést. A tervek szerint a robbanás után megtalált túlélők szállításában és ellátásában működnek majd közre.

Gyógyszerek és speciális, szinte mindenhol használható készülékek kerültek a debreceni orvoscsoport vezetőjének csomagjába.

"Amennyiben szükséges, akkor lélegeztetőgéppel altatni tudunk, beteget tudunk ellátni, szükség esetén operálni – mondta Késmárky András orvosigazgató az ATV Híradójában.

A debreceni egyetemen speciálisan képzett szakembereiből egy négyfős csoport alakult, ők utaztak reggel Libanonba. Késmárky azt is elmondta, hogy kikből áll a csapat, a Debreceni Egyetem Különleges Orvos és Mentőcsoport orvosai, sürgősségi szakemberek és szakápolók indultak el.

A kormányinfón Gulyás Gergely beszélt arról, hogy Bejrútból szerda este is kértek segítséget a magyar kormánytól.

Magyar orvosok is mennek segíteni Bejrútba

 

"Azt reméljük, hogy a teljeskörű kivizsgálása az eseményeknek azt fogja igazolni, hogy nem áll szándékosság a történések mögött, és a kormány együttérzését fejezi ki a libanoni népnek – mondta Gulyás. 

A debreceni orvoscsoportnak a bejrúti már a tizenkettedik nagy bevetése. Legutóbb a nepáli földrengés után segítettek a túlélők mentésében. Bejrútban azt tervezik, hogy egy hétig lesznek kint, közben felmérik azt is, hogy szükséges-e további segítség kiutaztatása a robbanás sújtotta városba.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink