Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-08-06 11:08:00

Helyszíni beszámoló Bejrútból: "Sokan azt hitték, hogy bombatámadás történt"

A Bejrútban élő Németh Ágoston saját erkélyéről nézte végig a robbanást, a lakása is alaposan megrongálódott.

Németh az ATV Start című műsorában elmondta, hogy éppen 13. emeleti lakásában tartózkodott, amikor hangos zajra lett figyelmes, ami úgy hangzott, mint a tűzijáték - ekkor ment ki az erkélyre és kezdte filmezni a hatalmas füstöt. A robbanás ezután történt.

A férfi úgy írta le a történteket, mintha azokat lassított felvételen látta volna: az ablakok kirobbantak, a cserepek pedig úgy hullottak le az épületek tetejéről, mintha falevelek lettek volna. Németh Ágoston szerint ha ő maga bent lett volna a lakásában, biztosan megsérült volna, a robbanás miatt ugyanis az ingatlan alaposan megrongálódott, a berendezési tárgyak eldőltek, lepotyogtak és összetörtek.

Németh ugyanakkor azt tapasztalta, hogy az emberek rendkívül segítőkészen viselkedtek: mindenki egyből azt figyelte, hol tudna segíteni, akár a betegek kórházba szállításában. A kórházak is megrongálódtak, sok ablak betört.

A kikötőben, ahol a robbanás történt, sokmindent tároltak, Németh szerint a közelben ráadásul egy gabonasiló állt, aminek fontos szerepe van.

Németh szinte biztos benn, hogy baleset történt, bár úgy látja, "sokan próbálják az eseményre ráhúzni azt a narratívát, mintha merénylet történt volna".

 

 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink