Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-08-05 13:57:00

Vesztegzár alá helyeztek egy turistahajót Norvégiában

Vesztegzár alá helyeztek egy turistahajót szerdán a norvégiai Bodoe kikötőjében, miután egy korábbi utasnak pozitív lett a koronavírus-tesztje.

A tájékoztatás szerint a hajó 123 utasa és 85 fős személyzete további utasításig nem szállhat partra.

"Nagyon komolyan vesszük a helyzetet" - mondta Ida Pinnerodtold helyi polgármester az NRK norvég közszolgálati csatornának.

Hozzátette, kapcsolatba léptek az országos közegészségügyi intézettel, hogy a személyzet tagjai mellett az utasokat is leteszteljék-e.

A hajó tulajdonosa, a SeaDream Yacht Club arról számolt be, hogy nincs tudomásuk fertőzöttről vagy gyanús tüneteket produkáló személyről a fedélzeten, ugyanakkor minden szükséges óvintézkedést meghoznak.

Az egyik korábbi utast, aki még vasárnap szállt partra, kedden diagnosztizálták koronavírussal egy rutinellenőrzés során, amikor megérkezett Dániába.

Eközben az észak-norvégiai Tromso kikötőjében veszteglő Roald Amundsen turistahajón már 44 fertőzöttet regisztráltak - közölték a hatóságok.

A turistahajó 160 fős legénységét elkülönítették múlt pénteken, miután négy kollégájukat koronavírus-fertőzéssel kórházba vitték.

Norvégia a történtekre tekintettel ideiglenesen szigorította a turistahajókra vonatkozó szabályokat hétfőn.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink