Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-08-04 10:14:00

Koronavírus: Bulgáriában berobbant a járvány

Bulgáriában egy nap leforgása alatt 204 ember fertőződött meg koronavírussal, ami 85 százalékos növekedés az előző naphoz képest, és rekordmértékű volt a halálesetek száma is: 16-an haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe - közölte kedden az egészségügyi minisztérium.

A fertőzöttek száma ezzel 12 159-re emelkedett, közülük 701-en egészségügyi dolgozók. A halottak száma elérte a 404-et, a gyógyultaké pedig 6684-re nőtt.

Jelenleg 823 beteget ápolnak kórházban, közülük 43-nak súlyos az állapota, intenzív kezelésre szorulnak.

A kórházakban nagy hiány mutatkozik egészségügyi dolgozókból. Az egyik járványos gócpont egy várnai idősotthon, ahol egy orvos 102 gondozottat - a bent lakók csaknem felét - és az intézmény kilenc dolgozóját fertőzte meg.

Tovább növekszik a koronavírus fertőzöttek száma világszerte

 

Bulgáriában március 8-án regisztrálták az első fertőzöttet, öt napra rá, március 13-án rendkívüli állapotot hirdettek, amely két hónapon át, május 14-éig tartott. Jelenleg rendkívüli járványhelyzet van érvényben, amelyet augusztus végéig meghosszabbítottak. A polgároknak távolságot kell egymástól tartaniuk, hordaniuk kell védőmaszkot a közintézményekben és tömegközlekedési eszközökön.


atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink