Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-08-04 05:20:00

Járványügyi katasztrófahelyzet lépett életbe Ausztráliában

Szigorítanak a járványügyi szabályokon Görögországban, ahol ismét megnőtt az aktív esetek száma. Álló vendégeket már nem szolgálhatnak ki a bárok, és beltérben is kötelező maszkot viselni. Ausztráliában már a járvány második hullámával küzdenek, Victoria államban életbe lépett a járványügyi katasztrófahelyzet.

Jelentősen megváltozik az éjszakai élet Görögországban az új járványügyi szigorítások miatt. Az éttermek már egyébként is gazdasági nehézségekkel küzdenek, hiszen a tavalyihoz képest csupán a turisták 10-20 százaléka látogatott a mediterrán országba, mostantól viszont álló vendégeket sem szolgálhatnak ki a bárok.

„Ez nagy hatással van ránk, egyébként sem lehet bent sok ember, ezekkel a korlátozásokkal viszont nem tudom, hogy tudjuk majd fizetni a számlát” – fogalmazott Ana Mijailovic, bármenedzser.

Augusztus közepéig az idősotthonokban és a kórházakban is meghosszabbították a látogatási tilalmat. Szakértők szerint az aktív esetek száma legfőképp az emberek hozzáállása miatt kezdett el növekedni, az új intézkedéseket a jövő héten felülvizsgálják.

„Az elmúlt napokban észrevettük, hogy az emberek lazábban kezelték a távolságtartási szabályokat, így a helyek túlzsúfolttá váltak. Erre mutat az új fertőzöttek számának napi emelkedése is” – mondta a görög polgárvédelmi miniszterhelyettes, Nikos Hardalias.

Közben Ausztrália második legnépesebb államában, Victoriában katasztrófahelyzetet hirdettek, Melbourne-ben éjszakai kijárási tilalmat vezettek be. A hat hétig tartó korlátozások nagyon szigorúak, egy családból csak egy ember mehet el bevásárolni és csupán 5 kilométeres körzeten belül.

„Azt, hogy minden termék ott lesz a polcokon, azt nem tudom garantálni. De minden, ami szükséges ott lesz és nincs szükség a pánikszerű felhalmozásra, ebben biztos vagyok” – mondta Victoria állam kormányfője, Daniel Andrews.

Indiában a napi megbetegedések száma meghaladta az 50 ezret és COVID-19-cel szállították kórházba a belügyminisztert is. Az Egyesült Államokban több mint 47 ezer 500 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában és eddig összesen több mint 4,5 millióan kapták el a vírust.

Koronavírus: több országban ismét járványügyi korlátozásokat vezettek be

 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink