Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-08-02 07:25:00

Minden eddiginél több fertőzést regisztráltak Indiában, Németország szigorú büntetéseket helyezett kilátásba

Minden eddiginél több, 57 ezer napi új koronavírusos fertőzést regisztráltak Indiában. Mexikóban pedig már a világon a harmadik legtöbb halálos áldozatot követelt a járvány. Németországban is napok óta növekszik az új fertőzöttek száma. A német kormány szigorú büntetéseket helyezett kilátásba, ha valaki nem tartja be az óvintézkedéseket.

Szinte néptelenek az amerikai városok utcái a koronavírus-járvány miatt. Az üzletek nyitva tartanak ugyan, de szigorú óvintézkedések mellett. A Fehér Ház járványügyi tanácsadója szerint az egyes szövetségi államok külön utakon járnak, ezért nehéz megállítani a betegség terjedését.

"Egyes esetekben az államok nem tartották be a Fehér Ház által javasolt útmutatásokat. Ha pedig betartották, akkor is voltak tömeggyűlések, ahol az emberek nem vettek fel szájmaszkot." – indokolta kongresszusi bizottsági meghallgatásán Anthony Fauci azt, hogy miért lehet az Egyesült Államokban több mint négy és fél millió beteg, és több mint 153 ezer halott.

Aligha lehet egyelőre újranyitni a gazdaságot Mexikóban, ahol már a világon a harmadik legtöbb halálos áldozata van a világjárványnak.

"Megelőztük az Egyesült Királyságot. Nehéz lesz leküzdeni a járványt, amely rendkívül erősen sújt bennünket." – mondta egy lakos Mexikóvárosban.

Hongkongban is egyre több a koronavírusos fertőzött, ezért ötszáz férőhelyes kórházzá alakították át ezt a vásárközpontot.

"Ha valakinél megállapították, hogy beteg, ide jöhet. Az orvosok megvizsgálják, és ha stabil az állapota, itt maradhat. Wifi van itt, felszerelések, még a vérnyomását is maga megmérheti a páciens." – magyarázta a hongkongi egészségügyi miniszter.

Franciaországban kötelező elvégezni a koronavírus-tesztet minden olyan utason, aki az Európai Unión kívülről érkezik. Ezt csak úgy kerülhetik el a turisták, ha 72 órával az indulás előtt negatív tesztet produkáltak.

Berlinben közben több ezren vonultak fel tiltakozásul a járvány megfékezésére hozott intézkedések ellen. A német hatóságok a napokban arra figyelmeztettek, hogy a lakosság egyre fegyelmezetlenebb, így – vakcina hiányában – nehéz lesz megállítani a rendkívül fertőző COVID-19-et.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink