Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-08-02 05:50:00

Afrikai hőhullám Európában: 42 fok volt Párizsban

Miközben a kontinens több országa is a világjárvány második hullámával küzd, Nyugat- és Dél-Európában sokfelé negyven fokra emelkedett a hőmérséklet. Az előrejelzések szerint vasárnapig tart a rekkenő hőség, amelynek többfelé viharok vetnek majd véget.

Szinte elviselhetetlen hőséget árasztanak magukból az épületek Berlinben, Németországot is elérte ugyanis az afrikai eredetű hőhullám.

Sokan fagylalttal hűsölnek, dacolva a koronavírus-járvány második hullámával, míg mások a folyók és tavak partján, vagy éppen a vízben keresnek menedéket a helyenként 40 fokos hőség elől.

Párizsban 42 fokra emelkedett a hőmérséklet, ami csak tetézi a járvány által jelentett kihívást.

Napok óta tart a 40 fok körüli kánikula a spanyol fővárosban is.

"Sok dezodort használok, a ventilátor pedig megy egész nap, éjszaka meg nedves törölközőt teszek a fejemre." – sorolta egy Madridban élő svájci nő.

A spanyol fővárosban kötelezővé tették ugyan a szájmaszk viseletét kültéren is, de a hőség miatt sokan feljogosítva érzik magukat arra, hogy megszegjék a szabályt.

Rómában a híres szökőkutak most a leglátogatottabb nevezetességek. A hatóságok arra kérték az idősebbeket és a gyerekeket, hogy lehetőleg ne menjenek ki a szabadba a nap legmelegebb időszakában. A hőségben nem egyszerű a városnézés sem.

Aki teheti, már a tengerparton igyekszik feledni a járvány rossz emlékeit. A szicíliai partoknál még egy dinoszaurusz is megjelent, hogy felvidítsa a fürdőzőket.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink