Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-07-31 19:23:00

Munkabeszüntetéssel fenyegetnek Máltán az egészségügyi dolgozók

Attól tartanak, hogy a szigeten jelentősen növekszik majd a koronavírus-fertőzöttek száma a nyár végére tervezett zenei fesztiválok miatt.

Az augusztusra és szeptemberre időzített négy fesztiválra vélhetően több ezer ember érkezik.

A Máltai Orvosi Szövetség (MAM) közölte: be fogják zárni a kórházakat és fel fogják szólítani az orvosokat, hogy függesszék fel a járóbeteg-ellátást abban az esetben, ha a kormány nem fújja le a fesztiválokat. A bejelentéshez a gyógyszerészek is csatlakoztak.

A nővérek és bábák szövetsége a héten szintén tiltakozott a programok ellen, és azzal vádolta Robert Abela miniszterelnököt, hogy a "pénzéhes üzletemberek" érdekét a járvány által veszélyeztetett embereké elé helyezi. A fesztiválszervezők egyelőre nem kommentálták a hírt.

Málta júniusban kezdett enyhíteni a járvány lassítása érdekében hozott korlátozásokon, Abela pedig kijelentette, hogy az ország "üzletre kész". Ezt követően ismét nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, miután egy hétnapos szállodai mulatság egyik résztvevőjének pozitív lett a vírustesztje.

Míg a korábbi napi fertőzésszám tíz alatt maradt, pénteken már százötven új esetet jelentettek, ebből nyolcvanöt a tengeren felvett, majd Máltára szállított migránsok közül került ki.

Chris Fearne máltai egészségügyi miniszter csütörtökön új járványügyi korlátozásokat jelentett be, amelyek a száz főnél nagyobb rendezvényeket érintik, ám a bejelentés egyelőre nem csillapította a későbbre tervezett fesztiválok miatti aggodalmakat.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink