Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-07-31 20:45:00

Karanténba került egy turistahajó 160 fős legénysége

Azután kellett karanténba vonulniuk, hogy négy kollégájukat koronavírus-fertőzéssel kórházba szállítottak - közölte pénteken az Észak-Norvégiai Egyetemi Kórház.

Mire a fertőzésekről tudomást szereztek az egészségügyi hatóságok, a Roald Amundsen turistahajó mintegy 200 utasa már mind partra szállt péntek reggel az észak-norvégiai Tromso kikötőjében. Őket telefonon értesítették, és arra kértek mindenkit, hogy vonuljon karanténba - közölte Kathrine Kristoffersen, a tromsoi tiszti főorvos.

A hajót üzemeltető Hurtigruten vállalat márciusban függesztette fel a tevékenységét a koronavírus-járvány miatt. A vállalat július 7-én közölte, hogy 16 hajójából 14 szeptember végéig fokozatosan visszaáll a szolgálatba, igaz csökkentett kapacitással.

A Roald Amundsen egyhetes útról tért vissza a Spitzbergákról Tromso kikötőjébe.

A világjárvány korai fázisában több ezer utas rekedt turistahajók fedélzetén, mert az országok lezárták kikötőiket a pandémia megfékezése érdekében. Az üzemeltető vállalatok a további utak törlésére és ennek nyomán tömeges elbocsátásokra kényszerültek.

A több mint ötmillió lakosú skandináv államban eddig 9217 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 255-en hunytak el a kórban.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink