Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-07-31 05:19:00

Ilyen a járványhelyzet a világban: sokaknak már elegük van

Minden eddiginél nagyobb mértékben zuhant az amerikai gazdaság. A második negyedévben 33 százalékos volt a visszaesés a világjárvány miatt. Németországban már minden ötödik ember munkanélküli a költségvetési hiány pedig 30 milliárd euró lesz.

Németország

Egyre többen állnak sorban munkanélküli segélyért Németországban. Csak júliusban 57 ezer ember vesztette el a munkáját, ám a hatóságok szerint a vártnál jobb a helyzet, mert sokan legalább alkalmi állást találnak. 

"Jelenleg 2 millió 910 ezer munkanélküli van, ami 635 ezerrel több, mint tavaly ilyenkor, vagyis minden ötödik német állás nélkül van a koronavírus miatt" – magyarázta a német munkaügyi hivatal helyi vezetője, Daniel Terzenbach.

Csehország

Európában azonban már sokaknak elegük van a járványból és a lezárt határokból. 

"A tanulság a jövőre nézve az, hogy soha nem lehet tudni, mikor jön a koronavírus vagy a kommunizmus második hulláma, ezért az ember utazzon, ha tud" – vélekedett a szervező.

Horvátország

Hiába várja viszont a turistákat a legnépszerűbb horvát üdülőhely, Dubrovnik. A tavalyi rekordév után óriási a visszaesés.

"A tavalyihoz képest tizedannyi vendégünk van, pedig 25 százalékban reménykedtünk júliusra, ami máskor a legjobb hónapunk szokott lenni – mondta egy családi vállalkozás egyik tagja.

Anglia

Újra megnyitotta kapuit a híres londoni panoptikum. A viasz szobrokon is látszik, hogy járvány van. Több közülük szájmaszkot kapott, és olyan sorba rendezték őket, ahol megfelelő távolságot tartanak egymástól a hírességek másai. 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink