Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-07-24 18:38:00

Lezárhatják a határt Franciaország és Spanyolország között a koronavírus miatt

Franciaország 16 unión kívüli ország állampolgárát koronavírus-tesztre kötelezi a kikötőkben és a repülőtereken, mielőtt engedélyezné belépésüket területére - jelentette be pénteken Jean Castex francia kormányfő.

Közölte, olyan EU-n kívüli államokról van szó, amelyekben a koronavírus terjedését különösen gyorsnak, a fertőzöttek arányát pedig magasnak ítélik meg a francia hatóságok. Ezek között szerepel például az Egyesült Államok, Brazília, Törökország, Algéria és Izrael. Azok az utazók, akiknek pozitív a tesztjük, kötelesek karanténba vonulni.

A francia kormányfő azt is közölte: a koronavírus terjedésének megállítása érdekében semmiképpen nem javasolják, hogy a franciák az északkelet-spanyolországi Katalóniába utazzanak.

A helyi hatóságok Spanyolország-szerte szigorították a járványellenes korlátozásokat csütörtökön, miután hirtelen megugrott a koronavírus-fertőzöttek száma.

Franciaország múlt héten azt sem zárta ki, hogy a két ország közötti határ lezárására is szükség lehet.

A csütörtököt megelőző két hétben Katalóniában csaknem 8 ezer új esetet diagnosztizáltak, ami majdnem a fele annak, amennyi új fertőzöttet ebben az időszakban egész Spanyolországban regisztráltak.

Castex elmondta, hogy folynak a tárgyalások Párizs és Madrid között arról, hogyan tudnák a két ország közötti forgalmat a minimálisra korlátozni. A francia egészségügyi hatóságok csütörtökön arról számoltak be, hogy jelentősen növekedett a koronavírus-fertőzöttek száma, miközben a vírushoz köthető halálozási mutatók javultak.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink