Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-07-15 21:47:00

Tragikus balesetsorozat az Alpokban: egyetlen nap alatt heten haltak meg

Négy különböző balesetben négy hegymászó, két sárkányrepülő és egy túrázó vesztette életét egyetlen nap alatt - közölték szerdán a hegyimentők.

Két hegymászó, egy 40 éves holland férfi és egy 30 éves francia nő a hegylánc északi részén emelkedő Aiguilles Rouges hegyvonulatban lezuhant és életét vesztette. Holttestüket szerdán napközben 2200 méteres magasságban találták meg a hegyimentők, akiket egy szemtanú riasztott. A baleset körülményei egyelőre ismeretlenek.

Két olasz hegymászót, egy 66 és egy 67 éves férfit, aki kedd este zuhant le a Mont Blanc hegyről, szerdán reggel találták meg. A két tapasztalt genovai sportoló holttestére helikopterrel bukkantak rá a Mont Maudit hegy (Elátkozott hegy) északi lábánál.
A nyomozással megbízott csendőrök szerint a baleset a leereszkedéskor történt, miközben a két férfi az Olaszországgal szomszédos hegység francia oldalán haladt.

Két sárkányrepülő - egy oktató és a tanítványa - egy kétszemélyes járművön La Chapelle-d'Abondance település felett haladt át, de röviddel 18 óra előtt egy lakóház tetőzetének ütköztek. A tűzoltók közbelépése ellenére a baleset helyszínén életüket vesztették.
Haute-Savoie megye hegyvidékes részén egy 71 éves túrázó halt meg, mert a Chablais-hegységben a Grange-hegy csúcsától nem messze 2400 méteres magasságból lezuhant.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink