Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-07-14 05:40:00

Alkoholtilalmat vezettek be Dél-Afrikában, hogy enyhítsék a kórházakra nehezedő terheket

Meghaladta a 13 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma világszerte. Több katalán településen kijárási korlátozásokat vezettek be, más spanyol területeken pedig kötelező maszkot viselni az utcán is. Horvátországban is maszkot kell viselni a nyilvános helyeken, keddtől pedig felfüggesztik a vasúti forgalmat Szerbia és Magyarország között.

Meghaladta a 13-milliót a koronavírus-fertőzöttek száma világszerte

 

Nyolc katalóniai településen vezettek be kijárási korlátozásokat, miután megugrott a koronavírussal fertőzöttek száma. Az intézkedések mintegy 450 ezer embert érintenek.

 „A fertőzés megállításának legjobb módja a megelőzés. Arra kérjük az embereket, hogy maradjanak otthon, ameddig csak lehet, és csak a legszükségesebb esetben mozduljanak ki, munkavégzés vagy bevásárlás céljából” – szólított fel Alba Verges, katalán egészségügyi miniszter.

Katalóniához hasonlóan kötelezővé tették a maszkviselést a Baleár-szigetek minden közterületén. „Kicsit túlzásnak tartom, hogy mindenhol maszkot kell hordanunk, de lehet, hogy ez hatékony lesz” – vélekedett egy mallorca-i bártulajdonos, aki szerint sokkal rosszabb lenne a helyzet, ha újabb fertőzés hullámok lennének, és megint be kellene zárni az üzletet.

Horvátországban is kötelező a maszkviselés a legtöbb nyilvános zárt térben, többek között a boltokban, bárokban és éttermekben.

A vírusvészhelyzet miatt keddtől átmenetileg beszüntetik a vasúti forgalmat Szerbia és Magyarország között a kelebiai határon.

A brit kormány még fontolgatja, hogy kötelezővé tegyék a maszkviselést. „Nagyon fontosnak tartom, hogy arcmaszkot hordjunk, amikor zárt térben, például boltokban vagyunk, hogy másokat megvédjünk, és mi magunk is biztonságban legyünk. Arról a következő napokban döntünk a szakmai útmutatás alapján, hogy a bolti maszkviselést kötelezővé tesszük-e” – jelentette ki Boris Johnson brit miniszterelnök a londoni mentősöknél tett látogatásán.

Az Egyesült Államokban a regisztrált esetek száma meghaladta a 3 millió 400 ezret. Floridában rekordmagas volt az új esetszám, ezért több kórház intenzív osztálya megtelt.

Brazíliában, ahol a világon a második legtöbb fertőzött van, megnyitottak a strandok és a bevásárlóközpontok is meghosszabbították a nyitvatartási időt.

Az argentin fővárosban pedig az újból bevezetett karantén ellenére is tovább nő az esetszám.

Dél-Afrikában alkoholtilalmat vezettek be, és éjszakai kijárási tilalom van érvényben, hogy enyhítsék a kórházakra nehezedő terheket a koronavírus-fertőzések növekvő száma miatt.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink