Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-07-13 04:20:00

Egyre romlik a koronavírus-helyzet a környező országokban

Egyre romlik a koronavírus-helyzet a környező országokban, de a világ más pontjain is súlyosbodik a járvány. Indiában és az Egyesült Államokban minden eddiginél több új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt. Világszerte csaknem 13 millió koronavírusos megbetegedésről tudnak, közülük 565 ezren már meghaltak.

Megtelt a tel-avivi Rabin tér szombaton este, ahol ezrek tiltakoztak az ellen, ahogy az izraeli kormány a járványt kezeli.

"Nekem vendéglátóipari szolgáltató cégem van, amely már négy hónapja zárva van. A kormány eddig semmilyen támogatást nem nyújtott." – panaszkodott az egyik tüntető.

Az éjszaka folyamán többen összetűzésbe keveredtek a rendőrséggel, emiatt sokakat letartóztattak.

Izraelben már 40 ezerhez közelít a fertőzöttek száma. A járvány miatt elrendelt korlátozások következtében több százezer ember veszítette el az állását.

Egymás után ötödik este vonultak utcára az ellenzéki tüntetők Belgrádban, akik szerint a vezetés rosszul kezeli a helyzetet. Többen Alekandar Vucic elnök távozását sürgették.


"Azt akarjuk, hogy mondjon le a kormány és a diktátor elnök. Azt akarjuk, hogy legyen szabad a média. Valódi információt követelünk a COVID-19-ről, és nem hazugságokat, amivel etetnek bennünket." – mondta az egyikük arra utalva, hogy sokak szerint a kormány elhallgatta, hogy mennyire súlyos a helyzet annak érdekében, hogy le lehessen bonyolítani júniusban a választásokat.

A demonstráció most békésen lezajlott, az elmúlt napokban azonban százak ostromolták meg a szerb parlamentet.

Minden eddiginél több új fertőzést regisztráltak az Egyesült Államokban, és Floridában is súlyos a helyzet, ennek ellenére megnyitotta kapuit a világ leghíresebb Disney-parkja. Kötelező azonban a szájmaszk viselete, a bejáratnál pedig mindenkinek megmérik a testhőmérsékletét.

Közben az amerikai elnök most először jelent meg nyilvánosan szájmaszkban. Donald Trump egy katonai kórházat látogatott meg Washington közelében, ahol sebesült katonákkal és a járvány ellen küzdő egészségügyi alkalmazottakkal találkozott.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink