Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-07-12 09:13:00

Belehalt a koronavírus-fertőzésbe az a 30 éves amerikai férfi, aki kamunak hitte a járványt

„Azt hiszem, hibát követtem. Kamunak gondoltam, pedig nem az” – ezek voltak az utolsó szavai a betegnek az ápolók szerint.

Az ABC hírportál számolt be a történtekről. Azt írják – idézi a 444 -, hogy az 30 éves férfi azt hitte, az egész járvány egy kamu, ezért elment néhány héttel ezelőtt egy COVID-Partynak nevezett eseményre. Most egy texasi kórházban végül belehalt a betegségbe.

A kórház orvosigazgatója, Dr. Jane Appleby közleménye szerint a meg nem nevezett páciens az ápolóknak mesélt a buliról, amit egy olyan ember szervezett, aki koronavírus-fertőzött volt. A kórház orvosa hozzátette, nem azért osztotta meg betege tragikus történetét, hogy bárkit megijesszen, hanem hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a vírust tényleg bárki elkaphatja.

A texasi Bexar megyében, ahol az eset történt, 18602 regisztrált fertőzött van, az esetek száma csak péntek óta 923-mal nőtt. Appleby szerint egyre több fiatal kerül kórházba a vírus miatt, és arra figyelmeztet, az nem válogat, így mindenkit arra biztat, viseljenek maszkot, és maradjanak otthon.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink