Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-07-10 05:20:00

Világszerte egyre több helyen teszik kötelezővé szájmaszk viselését

Világszerte egyre több helyen teszik kötelezővé a szájmaszk viseletét, miután drámaian nő a koronavírusos fertőzöttek száma. Többfelé megdőlt a napi új megbetegedések rekordja. Kelet-Európa sem kivétel: romlik a járványhelyzet Romániában, Szerbiában és Ukrajnában is.

Világszerte egyre több helyen teszik kötelezővé a szájmaszk viseletét

 

Mostantól minden nyilvános helyen kötelező szájmaszkot felvenni Katalóniában. A hatóságok reményei szerint így meg lehet akadályozni a koronavírus-járvány terjedését. „Egész Katalóniában kötelező a szájmaszk viselete, és nem csak Segriában. Ez egy fontos intézkedés” – mondta Quim Torra, katalán elnök arra utalva, hogy Segria járást szombaton le kellett zárni a fertőzések számának emelkedése miatt. A karantén több mint 200 ezer embert érint.

Kötelező a maszkviselet, és nagyüzemben folyik a tesztelés a baszkföldi Ordizia városban is, ahol hétvége óta 44 fertőzöttet találtak.

Spanyolországban jelenleg csaknem 70 aktív járványgóc van. Az ibériai országot sújtotta a leginkább eddig a járvány az európai országok közül. Az elmúlt hónapokban negyedmillió fertőzöttet találtak, 28 ezren közülük nem élték túl.

Az amerikai New Jersey szövetségi államban sem lehet már kimenni az utcára szájmaszk nélkül. Itt már több mint 15 ezer halálos áldozatot követelt a járvány, ennél többet a szövetségi államok közül csak New Yorkban. Az Egyesült Államokban összesen már több mint három millióan kapták el a fertőzést, akik közül 132 ezer ember meghalt.

Mexikóban és Argentínában is minden eddiginél többen betegedtek meg egy nap alatt, és Tokióban is rekordot döntött a napi megbetegedések száma. A japán fővárosban ráadásul rengeteg húszas, harmincas éveiben járó ember megfertőződik. „Eddig azt gondoltam, engem nem érint, de most már óvatosnak kell lenni” – mondta Takeucsi Taisi, tokiói egyetemista.

Dubaj viszont a négyhónapos leállás után megnyitotta a határait a külföldi turisták előtt. Naponta húsz nemzetközi repülőjáratot fogadnak, de azt remélik, hogy a szigorú biztonsági intézkedéseknek köszönhetően hamarosan több lesz majd a látogató.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink