Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-07-08 05:40:00

Koronavírus: míg egyes országok éppen újraélednek, máshol már a második hullám miatt zárkóznak be

Ausztráliában a regisztrált csaknem 200 új koronavírusos megbetegedésből több mint 190 Victoriában volt, ezért szigorú karantén intézkedéseket vezettek be az államban. Brazíliában az elnök is elkapta a koronavírust. Peking bejelentette, hogy a városban nem regisztráltak új koronavírusos megbetegedést az elmúlt 24 órában.

Ismét vesztegzár alá helyezték a lakosokat Ausztrália második legnagyobb városában. Melbourne csaknem 5 millió lakosának éjféltől otthon kell maradnia, leszámítva, ha munkába, iskolába, bevásárolni vagy orvosi vizsgálatra megy.

"Az otthonmaradás nem azt jelenti, hogy a nyaralódban vagy a második házadban vagy. A saját otthonodat csak négy okkal hagyhatod el. Tudom, hogy ez szigorúbb intézkedés mint amit legutóbb be kellett tartani, de most sok szempontból sokkal veszélyesebb és potenciálisan tragikusabb helyzetben vagyunk mint hónapokkal ezelőtt"

- jelentette ki Victoria állam miniszterelnöke, aki hangsúlyozta, hogy a lakosok nem válogathatnak kedvükre a szabályok között.

Árkot ástak egy burjátföldi falu köré, ahol megnőtt a koronavírusos esetek száma, hogy így tartassák be a bevezetett vesztegzárat, és a helyiek ne tudjanak elmenni onnan. A szibériai településen állítólag többen egy sámánszertartáson kapták el a fertőzést, amit egy koronavírusos nő vezetett.

Több mint 10 millió gimnáziumi diák kezdte meg az egyetemi felvételit Kínában, miután egy hónappal elhalasztották az idei vizsgákat a koronavírus járvány miatt. A diákok február óta online órák keretében tanultak.

"Mindent megtettünk, amit az iskola elvárt tőlünk. A tanárok egy halom anyagot küldtek a diákoknak, amit meg kellett tanulniuk. A nyomtatóm majdnem elromlott, annyi jegyzetet és anyagot nyomtattuk" - mondta egy szülő.

A pekingi hatóságok kedden bejelentették, hogy az elmúlt 24 órában nem regisztráltak új belföldi koronavírusos megbetegedést.

Csaknem 3700 turista látványosságot nyitottak meg Indiában, annak ellenére, hogy az országban az igazolt fertőzések száma megközelíti a 700 ezret. Az országban a múlt hónapban kezdődött meg a gazdaság újraindítása.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink