Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-07-06 19:21:00

Koronavírus: egyre több fiatal fertőződik meg Tokióban

Egyre több a koronavírus-fertőzött a fiatalabb korosztályokban Tokióban, ahol immár ötödik egymást követő napja száz fölött van a napi új, bizonyított esetek száma - adta hírül a japán főváros vezetése.

Hétfőre 102 újabb fertőzöttet jegyeztek fel, és közülük 72-en húszas és harmincas éveikben járnak, azaz csupán 30 százalék az idősebbek aránya. Harmincöt fertőzött nagy valószínűséggel a város központjának éjszakai szórakozóhelyein kapta el a vírust, 42 esetében viszont nem tudni, hogy hol, kitől.

A 14 milliós lélekszámú Tokió kormányzata felszólította a lakosságot arra, hogy legyen különösen óvatos a belvárosban, és tartózkodjon a szükségtelen közlekedéstől.

A japán fővárosban hétfő esti adat szerint eddig 6867-en fertőződtek meg bizonyítottan koronavírustól, a legtöbben Japán 47 prefektúrája közül. A szigetország fertőzöttjeinek nagyjából a harmada tokiói.

Ami Japán egészét illeti, az egészségügyi minisztérium - ugyancsak hétfő este közzétett - adatai szerint négy híján húszezerre nőtt a fertőzöttek száma, a ragály miatt eddig 991-en haltak meg.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink