Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-07-01 12:15:00

Koronavírus: baj van, újra drákói intézkedések jöhetnek Németországban

Németországban ismét felütötte a fejét a koronavírus, ezért Gütersloht ismét le kellett zárni. A lakosság nagy része felháborodott az intézkedésen, német tisztségviselők sokkal precízebb intézkedéseket szeretnének helyben a kialakult új gócpontok kapcsán.

Az egész közösség lezárása leegyszerűsített eszköz a koronavírus ismételt feltűnésének kezelésére- erre hivatkozva tettek panaszt a térség politikusai a terület ismételt lezárása ellen a Guardian információi szerint. 

Miközben a korlátozások országszerte továbbra is enyhülnek, az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található Güterslohban a keddi naptól kezdve ismét zárva tartanak az iskolák, óvodák, bárok és múzeumok, miután egy vágóhídról tömeges fertőzést jelentettek.

Olyan területet is lezártak, ahol nincs fertőzés

A szomszédos Warendorfban azonban megszüntették a tömeges tesztelést, m, miután semmi jelét nem találták annak, hogy a vírus jelentősen elterjedt volna a helyi lakosság körében.

"A szövetségi kormánynak és az államnak fontolóra kellene vennie, hogy pontosabb szabályok mentén határozza meg, mely területek kell lezárni"

- mondta a Warendorf kerületi tisztviselője, Olaf Gericke.

Gericke elmondta, hogy a kerületét alkotó 13 városból és önkormányzatból ötben nem volt egyetlen fertőzött sem. A pontosabb és célzottabb zárolási szabályok a lakosság körében is nagyobb mértékben lennének elfogadhatóak - mondta a Guardiannak.

A szövetségi német kormány által jelenleg elfogadott járványügyi intézkedések előírják, hogy minden olyan közösségnek, amelynek fertőzöttségi szintje meghaladja az 50 fertőzött / 100 000 ember arányt egymást követő 7 napban, vissza kell térnie kell a fizikai zároláshoz.


A Gütersloh-i Tönnies húsfeldolgozó üzemben történt fertőzés-kitörés következtében körülbelül 1500 alkalmazott tesztje bizonyult. A helyi lakosság a terület lezárása miatt rendkívül csalódott és elégedetlen, mivel attól tartanak, hogy az új intézkedések veszélyeztetik a nyaralási lehetőségeiket.


A Guardian azonban azt írja, hogy Gütersloh lakosainak többsége szabadon mozoghat a térségen belül, sőt akár el is távozhat onnan, feltéve, hogy betartja a társadalmi távolságtartási szabályokat.

Néhány német tartomány, köztük Alsó-Szászország, Baden-Württemberg és Bajorország tilalmakat adott ki annak megakadályozására, hogy a Gütersloh körzetéből származó állampolgárok akár egy éjszakára tartományukban tartózkodjanak. A szállodáknak és a nyaralóház-bérleti cégeknek azt tanácsolják, hogy ellenőrizzék a foglalásokat, és vagy előzetesen lépjenek kapcsolatba a lezárt terület látogatóival, vagy az ajtónál “fordítsák vissza” őket.

Egyes politikusok, például a szociáldemokrata egészségügyi szakértő, Karl Lauterbach, szigorúbb helyi zárási szabályokat szorgalmaznak, annak érdekében, hogy a Gütersloh-i lakosok csak abban az esetben utazhassanak a lezárt területeken kívülre, ha friss negatív koronavírus-tesztet tudnak bemutatni.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink