Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-06-30 05:50:00

Kopogtat a második hullám? Van, ahol elkezdhetik visszaállítani a korlátozásokat a koronavírus miatt

Meghaladta a félmilliót a koronavírus-járvány világszerte regisztrált áldozatainak száma. Amióta kitört a járvány, több mint 10-millió esetről tudnak. Az Egyesült Államok harminc államában ismét egyre több a fertőzött. Texasban a polgármester szerint gyorsan és vészesen romlik a helyzet. Szerbiában pedig sorra fertőződnek meg a politikai vezetők.

Újból rendkívüli állapotot hirdettek a szerbiai Kragujevacon, miután néhány nap alatt több száz ember fertőződött meg az új koronavírussal, a lakosokat azonban ez nem nagyon zavarja.

"A polgároknak meg kell tanulni együtt élni a koronavírussal, ami nem fog eltűnni, amíg nem lesz vakcina. A fő cél, hogy az emberek ne egyszerre betegedjenek meg, hogy az egészségügy állni tudja a terhelést"

– mondta a 200 ezres város polgármestere, Radomir Nikolic.

Szerbiában egyre több politikus fertőződik meg. A június 21-i választások estéjén a Szerb Haladó párt tagjai többnyire szájmaszk nélkül, szorosan egymás mellé állva ünnepelték a győzelmet.

Aleksandar Vulin védelmi miniszteren sem volt maszk. Három nap múlva pozitív lett a tesztje. Maja Gojkovic parlamenti elnök pedig meg is ölelte Ana Brnabic kormányfőt. Gojkovicot azóta kórházban ápolják a COVID-19-cel.

A napokban meghalt a járványban Ilija Petkovic ismert futballedző, Novak Djokovic világelső teniszező pedig nemrég megfertőződött.

Újra lezárhatják Leicester városát is Angliában, ahol több százan fertőződtek meg a koronavírussal. A brit kormányfő szerint aggasztó a helyzet.

"Még nem vagyunk kint az erdőből, bár óvatos, átgondolt lépéseket teszünk. Július negyedikétől megnyitjuk a gazdaságot, amennyire csak lehet, de több minden zárva marad"

– mondta Boris Johnson, aki elismerte, hogy kormánya vétett hibákat a helyzet kezelésében.

Az Egyesült Királyságban a világon az egyik legtöbb, szám szerint csaknem 44 ezer halottat követelt a járvány.

Jelenleg az amerikai kontinensen a legsúlyosabb a helyzet. Brazíliában egy nap alatt több mint 30 ezer új esetet regisztráltak, és ezzel egymillió 400 ezer közelében van a fertőzöttek száma. A járvány a leginkább Sao Paulót és Rio de Janeirót sújtja a brazil városok közül.

Visszaállíthatják a távolságtartásra vonatkozó szabályokat Ausztráliában, miután két hónap után a legtöbb új fertőzést regisztrálták. Az egyik legnépesebb ausztrál államban, Victoriában nagyszabású teszteléseket rendeltek el.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink