Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-06-29 20:45:00

Három új koronavírus-tünetet azonosítottak: erre figyeljen!

Az amerikai járványügyi hivatal frissítette a koronavírus általános figyelmeztető jeleinek listáját, a CDC három lehetséges tünettel egészítette ki a korábban meghatározott listát.

A koronavírus-járvány kezdete óta az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) figyelmeztette a lakosságot, hogy figyeljék magukon a láz, a köhögés és a légszomj jelentette tüneteket, a figyelmeztető jelek listája azonban tovább bővült - írja a Portfolio.

A CDC a Covid-19-et okozó koronavírus további három lehetséges tünetét is felvette listájára, beleértve:

- az orrdugulást vagy orrfolyást
- a hányingert vagy hányást
- a hasmenést.

Áprilisban a CDC több egyéb figyelmeztető jelet is meghatározott az enyhe tünetektől kezdve a súlyos betegségig, amelyek 2-14 nappal a vírusnak való kitettség után alakulhatnak ki, ezek:

- hidegrázás
- fáradtság
- izom-, vagy testi fájdalom
- fejfájás
- torokfájás
- az ízlelés vagy a szaglás új elvesztése

Ezeket az eredetileg meghatározott három tünet mellett jelölték meg, amelyek:

- a láz
- a köhögés
- a légszomj vagy légzési nehézség

A tünetek kibővített listája igen fontos, mivel egyes járványügyi tesztelési helyeknél szükség lehet a betegeknél a tünetek megjelenésére, mielőtt tesztelhetnék őket. A CDC hangsúlyozta, hogy ez a lista nem mindenre kiterjedő, mivel még mindig sok mindent nem tudunk az új típusú koronavírusról. Például bizonyos beszámolók szerint Olaszországban koronavírusos betegeken bőrkiütést regisztráltak, míg spanyol gyerekeknél nem valós fagyási sérülések jelentkeztek.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink