Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-06-29 05:30:00

"A vírus második hullámának rendkívül súlyos következményei lehetnek a gazdaságra"

A brit miniszterelnök szerint, ha a koronavírus-járvány villamcsapás volt, a gazdasági következmények mennydörgése még csak most következik. Belügyminiszter pedig arra figyelmeztetett, hogy a vírus második hullámának rendkívül súlyos következményei lehetnek a gazdaságra. Közben Peking térségében mintegy félmillió ember került vesztegzár alá egy újabb járványgóc miatt.

Az Egyesült Királyságban az év legmelegebb napjainak beköszöntével több ezren mentek a tengerpartokra a héten, azonban a tömegben szinte senki nem tartotta be a társadalmi távolságtartás szabályait. 

Priti Patel brit belügyminiszter elítélte a nagy létszámú gyülekezéseket a tengerpartokon és az utcákon, beleértve az illegális utcai partikat és az elmúlt hetek gyakran erőszakba torkolló tüntetéseit.

"Nagyon tudatosan kell figyelnünk a második hullám veszélyére. Semmi nem lenne károsabb az országunkra és a gazdaságunkra, mint a fertőzés újabb megugrása, ezért fontos a fegyelmezett és felelősségteljes hozzáállás." – jelentette ki a belügyminiszter.

Eközben a hétvégén ismét több száz tüntető vonult az utcákra a Számítanak a Transz Fekete Életek mozgalom nevében tüntetve a diszkrimináció ellen. A tömegben sem tartották be a kötelezően előírt másfél méteres távolságot.

Ez már Rio de Janeiro, ahol több mint száz nap után ismét megnyithattak az üzletek, fodrászatok és szépségszalonok.

"Még egy kis időbe telik majd mire visszáll a régi rend, mert sokan még mindig aggódnak a koronavírus miatt ezért inkább otthon maradnak. Újra kell nyitnunk, mert adósságaink vannak. De nagyon óvatosak vagyunk, mindent fertőtlenítünk, és a dolgozók is rendszeresen kezet mosnak." – mondta egy bevásárlóközpont vezetője.

Brazíliában a halálos áldozatok száma meghaladja az 57 ezret és több mint 1 millió 300 ezren fertőződtek meg a koronavírussal.

Indiában 410-en vesztették életüket országszerte az elmúlt 24 órában a koronavírus miatt, ezzel az áldozatok száma meghaladta a 16 ezret. Ugyanakkor az ázsiai ország már megkezdte a gazdaság fokozatos újranyitását.

Ismét érkeznek a nemzetközi utasokat szállító repülők Kínába, miután az ország lazítani kezdte a beutazással kapcsolatos korlátozásokat.

Közben mintegy félmillió ember került vesztegzár alá a Peking térségében kitört újabb járványgóc miatt. A területet az egészségügyi hatóság szerint teljességgel elszigetelik, a lakosoknak az otthonaikban kell maradniuk, családonként egy személy járhat bevásárolni, illetve gyógyszerekért. A hatóságok azonban hangsúlyozták, hogy a helyzet várhatóan javulni fog.

A város szintén nagyszabású tesztelést indított az egyetemeken. Csaknem százezer tesztet végeznek el a tanárokon és a diákokon.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink