Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-06-06 15:42:00

Egy kerekesszékes hajléktalant arcon lőttek az amerikai rendőrök a tüntetések alatt

A férfi nem tartozott a tüntetők közé.

Továbbra is folynak a tüntetések George Floyd halála miatt. Amerikában május 25-e óta tartanak a tüntetések, de már több európai országban is tartottak demonstrációt. Ausztráliában ezrek, Japánban százak vonultak utcára szombaton, hogy támogatásukról biztosítsák az egyesült államokbeli tüntetések résztvevőit, akik a feketékkel szembeni rendőri túlkapások miatt vonultak az utcára.

Az amerikai tüntetésekről folyamatosan jelennek meg olyan hírek, amelyek a rendőri túlkapást mutatják.

Az egyik ilyen a Los Angeles-i tüntetésen történt. A helyi média beszámolója szerint a kerekesszékes hajléktalan férfi nem a tüntetők közé tartozott, a szemtanúk beszámolója alapján útban volt a rendőröknek, ezért egyikük egy gumilövedékkel arcon lőtte. A Los Angeles-i rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, de azt is hozzátették, hogy a rendőröket is érték atrocitások a demonstrációk során – írja az Index.

Mint ismert, George Floydot május 25-én Minneapolisban igazoltatás során négy fehér rendőrtiszt a földre kényszerítette, majd egyikük percekig térdelt a nyakán. A férfi levegőért könyörgött, később pedig a kórházba szállítás közben meghalt.


atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink