Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-06-04 21:59:00

Robotkutya kínálgatja a kézfertőtlenítőt egy bangkoki bevásárlóközpontban

Robotkutya biztatja kézfertőtlenítésre egy bangkoki bevásárlóközpont látogatóit.

A K9 nevet viselő négylábú robot izgatott kölyökkutyaként ugrál oda a vásárlókhoz, akik a hátán elhelyezett kézfertőtlenítő géllel bedörzsölhetik kezüket.

Eközben egy kevésbé rendhagyó robot, ROC megméri az elé állók testhőmérsékletét, a LISA nevű, ember alakú robot pedig képernyőjén információkat szolgáltat. Mindhárom robot 5G technológia segítségével működik.

A vásárlók egy része szerint K9 "aranyos", akadnak azonban olyanok is, akiket nem győzött meg a négylábú robot csontvázszerű dizájnja.

Thaiföldön június 30-ig rendkívüli állapot van érvényben a koronavírus-járvány miatt, a rendelkezés értelmében az országban tilos bármilyen nyilvános gyülekezés, éjszaka kijárási tilalom van. A kereskedelmi egységek, éttermek fokozatosan kinyithatnak, de be kell tartani a közösségi távolságtartás szabályait.

Thaiföldön a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma napról napra csökken a rendkívüli állapot március 26-i bevezetése óta. A délkelet-ázsiai országból eddig összesen 3101 fertőzöttet jelentettek, beleértve 58 halálesetet is.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink