Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-06-02 17:19:00

Ezer rendőrt küld a határra Szlovénia

Szlovénia keddtől szigorúbban ellenőrzi Horvátországgal közös határát és további ezer rendőrrel erősíti meg erőit - írta a Delo című szlovén napilap.

Joze Senica megbízott rendőrfőkapitány szerint erre azért van szükség, mert az elmúlt két hétben nőtt az illegálisan érkező bevándorlók száma a balkáni útvonalon és ezzel együtt a migrációs nyomás is a szlovén határokon.

Szavai szerint az év elején Görögország több ezer menekültet költöztetett át a szigetekről a szárazföldre, Szerbia és Bosznia-Hercegovina pedig nem korlátozza az illegális bevándorlók mozgását.

"Ez további nyomást gyakorol a migránsokra, és felbátorítja őket arra, hogy tovább jöjjenek Szlovéniába"

- hangsúlyozta.

Hozzátette: az elmúlt napokban a hatóságok több tucat olyan határsértőt tartóztattak fel, akik Szlovénián keresztül próbáltak meg Olaszországba jutni. Csak az elmúlt két hétben 220 főt - mondta.

Eközben az Index.hr horvát internetes hírportál arról írt: erősödik a migrációs nyomás a boszniai-horvát határon. Egyre több illegális bevándorló érkezik a horvát határhoz közeli, boszniai Bihac körzetébe, ahol a legtöbb menekült tartózkodik.

Ale Siljdedic a boszniai Una-szana megyei rendőrkapitányság szóvivője a sajtónak úgy nyilatkozott: amióta az elmúlt egy hétben újraindult a tömegközlekedés - amelyet a koronavírus-járvány miatt állítottak le korábban -, naponta 100-150 menekült érkezik az ország más területéről busszal, főleg Bihacra.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink