Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-05-29 10:02:00

Virológus: Egy kis finomhangolással akár el is kerülhető a halálos második hullám

Elkerülhető egy erős második hullám a koronavírus-járványban, amennyiben finomhangoljuk a korlátozó intézkedéseket és idejében megtaláljuk a szuperterjesztőket, állítja Christian Drosten német virológus, aki a koronavírus-járvány alatt Németországban a hatóságok tanácsadójaként lett közismert.

Van esély arra, hogy akár oltás nélkül is a járványhelyzet komolyabbra fordulása nélkül átvészeljük az idei őszt és telet, véli Christian Drosten német virológus. Drosten szerint a védekezés kulcsa az, hogy japán mintára idejében megtalálják a szuperterjesztőket, azokat a személyeket, akik az átlagosnál jóval több embert fertőznek meg koronavírussal - írja a Portfolio.

Azokat, akik a szuperterjesztőkkel kapcsolatba kerülnek, előzetes vizsgálatok nélkül fertőzöttnek kell tekinteni, és izolálni kell, hogy megelőzzék a vírus további terjedését.

A virológus egy példát is mondott: amennyiben egy tanár megfertőződik, akkor először azt kell megvizsgálni, hogy melyik osztályokban tanított, és az azokban az osztályokban tanuló diákoknak 1-2 hétig otthon kell maradniuk, de nem szükséges az egész iskolát bezárni.

Drosten szerint az eddig Németországban alkalmazott intézkedések megakadályozták az úgynevezett Superspreading-events-eket, vagyis olyan eseményeket, amikor egy helyen és időben sokan megfertőződtek koronavírussal.

 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink