Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-05-29 09:25:00

Hét embert meglőttek egy rendőri erőszak elleni tüntetésen

Legalább hét tüntető megsérült Kentucky államban, Lousiville-ben, miután valaki tüzet nyitott a rendőri erőszak ellen tartott demonstráción. Az egyik sérült állapota kritikus.

Amerikában több városban is tüntetnek a színesbőrű emberek ellen irányuló rendőri erőszak ellen. Kedden Minneapolisban egy rendőr addig térdelt egy fekete férfi nyakán, míg meg nem halt, a városban jelenleg is tüntetnek, és a helyzet kezd eldurvulni. Louisville-ben Breonna Taylornak követelnek igazságot, akit máricusban, saját otthonában lőtt agyon a rendőrség.

A helyi rendőrség az AP hírügynökségnek megerősítette, hogy legalább hét sérültje van a lövöldözésnek, egyikük állapota válságos. A közlemény szerint néhány embert letartóztattak, de azt nem árulták el, pontosan hányat. A rendőrség szóvivője az AP-nek küldött emailjében azt írta, egyetlen rendőr sem sütötte el a fegyverét, és a sérültek között sincs rendőr.

Louisville belvárosában 500-600 demonstráló gyűlt össze csütörtök este, a tüntetés több mint hat órán át tartott. A 26 éves Breonna Taylort a házába betörő rendőrök nyolcszor lőtték meg. Drogot kerestek, de nem találtak. Az ügy akkor került újra az érdeklődés középpontjába, miután Taylor családja beperelte a rendőrséget.

 
Ajánlom

További külföldi híreink